MRF VIM – nya affärssystemet

MRF VIM – nya affärssystemet

MRF VIM - ett branschanpassat webbaserat affärssystem för lack- och bilskadeföretag.

 Beställ MRF VIM här

Autolack i Vimmerby om MRF VIM

MRF VIM fungerar väldigt bra. Smidigt att kunna placera ut på respektive operatör, medarbetare. Sammantaget mer koll på verkstadsflödet.
Så beskriver Stephan Petersson på Autolack i Vimmerby det första halvårets praktiska erfarenhet av affärssystemet MRF VIM.

– Våra förväntningar på MRF VIM, som ett skräddarsytt affärssystem för plåt och lack, är att få en bättre koll på verksamheten. Att vi ska kunna se sålda timmar, beläggningsgrad och produktivitet.

– Ser att vi använder företagets resurser på bästa och mest effektiva sätt. Det handlar om att skapa långsiktig lönsamhet, menar Stephan Petersson.

Stephan framhåller att MRF VIM är något som varje lack- och skadeverkstad borde ha. Affärssystemet är lättarbetat och att man som användare ser till att gå den utbildning som MRF arrangerar i affärssystemet. Då får man ännu mer del av systemets många fördelar.

Autolack bedriver både bil- industrilackering i Vimmerby. Inom billackering har företaget åtta anställda plus en golvverkmästare.

 

Sundsvallslacken berättar om MRF VIM

En effektivare och därmed lönsammare verkstad tack vare ett modernt, bransch- och verksamhetsanpassat affärssystem. Så beskriver Hans Runsvik, delägare i Sundsvallslacken, förtjänsterna med MRF VIM.

När MRF PRO går i graven är det MRF VIM som tar över.
– Med MRF VIM får man kontroll och överblick, över verkstadens processer och flöden. Målet är att få full beläggning, säger Hans Runsvik vars företag både har plåt och lack samt även utför viss industrilackering i egna lokaler utanför Sundsvall. Företaget har drygt 15 lackerare och skadereparatörer anställda.

sundsvallslack

Han vill gärna framhålla att MRF VIM är för alla typer av lackerings-, kombinerade lack- och skadeverkstäder, med allt från två anställda upp till 60-70.

– Flexibiliteten är viktig. Systemet kan användas för allt inklusive tidsstämpling, eller så väljer man att använda programmet endast för fakturering, berättar Hans.

Som nämnt, är överblickbarheten av verkstadens flöden och processer tillsammans med användarvänligheten MRF VIMs stora styrka.
– Ligger vi efter, så lyser det rött. Ser vi att vi har kapacitet över, kan vi ta in fler bilar och därmed öka beläggningsgraden och vår intjäningsförmåga.

Sundvallslacken har varit med i utvecklingen av MRF VIM. Enligt Hans Runsvik är det en stor styrka i att det är branschföretag som tillsammans tagit fram affärssystemet, det borgar även för att utveckling av programstöd sker i samma takt som branschen utvecklas framöver.

– Systemet är modernt och branschanpassat, avslutar Hans och rekommenderar fler lack- och skadeföretag att satsa på MRF VIM nu när MRF PRO fasas ut.

Allmänt
 • Modernt självuppdaterande Windows-program för PC
 • Cabas-integration
 • Integrerat tidsbokningssystem för externa kunder
 • Skadebesiktningsbokning
 • Reservdelsregister
 • Tidsplanering
 • Möjlighet att skräddarsy arbetsflödet
Ekonomi
 • Effektiva dagsrapporter och ekonomisk uppföljning
 • Bokningsöversikt
 • Kostnadsfördelning
 • Statistik
 • Löneunderlag
 • E-fakturering
 
Så här fungerar MRF VIM – Titta här