Vill du vara med och påverka framtidens utmaningar i en snabbföränderlig bilbransch?

MRF söker ny Bilhandelsansvarig

 

Tjänsten
I rollen som Bilhandelsansvarig är du med och bidrar till branschens utveckling – i allt från att utforma branschstandarder till att påverka myndigheter. Du medverkar i den digitala utvecklingen av branschens affärsmodeller, inte minst via Wayke. Tjänsten innefattar en stor grad av självständigt arbete och du driver, tillsammans med ordföranden i två sektionsstyrelser arbetet framåt. Rollen rapporterar till MRFs VD.

Tjänstens huvudområden

  • Kommunikation med medlemmar, återförsäljarföreningar och importörer
  • Projektledning av flera större årliga event
  • Marknadsbevakning & statistik
  • Lönsamhets- & verksamhetsfrågor
  • Opinion & lobbying

Din profil
Vi tror att tjänsten passar dig som har en bred bakgrund från bilhandeln, gärna även med erfarenhet från importör samt ledande befattning. Några personliga egenskaper som passar rollen är att du är initiativrik och strukturerad, tycker om att bygga nätverk och stå på scen. Vi ser gärna att du har förståelse för hur arbete bedrivs i föreningar samt att du driver projekt som sträcker sig över längre tidscykler.

Om MRF
Vi är ett team på 17 personer som driver flera bolag inom MRF-sfären. MRF finns i centrala Stockholm på Karlavägen, där flera bilorganisationer finns samlade. Är du intresserad, skicka din ansökan snarast till VD Tommy Letzén på; tommy@mrf.se. Har du frågor eller vill ha mer information om tjänsten, kontakta Tommy på 08-701 63 19.

Välkommen med din ansökan!Motorbranschens Riksförbund, MRF, är branschorganisationen för den seriösa bilhandeln och bilverkstäderna i Sverige. Våra medlemmar finns på 1 500 platser, omsätter 130 miljarder och har 40 000 anställda.

Bilhandel

Nyreg juni 2019 – Kraftig ökning av elbilar

Klaus Silfvenius, ny bilhandelsansvarig på MRF, kommenterar juni månads nybilsregistreringar;

Läs mer

KKVs rapport – försäkringsbolagens makt över bilen

Bilägarna styrs av fordonstillverkare och försäkringsbolag. Det skriver Konkurrensverket, KKV, i sin rapport ”Makten över bilen”....

Läs mer

Ny förordning för färdskrivare

Det nya regelverket Förordning 165/2014 om Färdskrivare vid vägtransporter (EU) för yrkestrafiken införs utan möjlighet till...

Läs mer

Begagnatmarknaden – maj 2019

Klaus Silfvenius, ny Bilhandelsansvarig på MRF, kommenterar begagnatmarknaden i maj 2019.

Läs mer
Visa alla