Tydliga råd om privatleasing

MRF har tagit fram en bred informationsbroschyr om privatleasing riktad till konsumenten, där vi ger en tydligare information om privatleasing än vad som hitintills funnits. Den är till för de kunder som funderar på att skaffa en privatleasad bil eller precis har gjort det.

I MRFs broschyr ”Privatleasing – att tänka på när du leasar bil” beskrivs bland annat vad kunden ansvarar för, villkor i leasingavtalet som är viktiga att känna till och återlämnandet. Andra halvan av broschyren innehåller exempel med bilder på vad som är normalt och onormalt slitage efter den vanligaste innehavstiden tre år och 4 500 mil.

– Under arbetet med broschyren har samtliga finansbolag som representerar nybilsmärken, och även Bil Sweden, deltagit på olika sätt. Därigenom har vi kunnat få fram en mycket bra och tydlig branschbroschyr, säger Johan Holmqvist, bilhandelsansvarig på MRF. Eftersom privatleasing fortfarande är nytt för många och samtidigt har blivit en så populär innehavsform av bil, så har vi sett behovet av att ge kunderna en bredare information än vad som hitintills funnits på marknaden, fortsätter Johan.

Privatleasingbroschyren som du kan läsa här nedan, kan MRFs medlemmar och övriga företag, beställa via MRFs webshop. Konsumenter kan inte köpa broschyren av MRF utan hänvisas till MRFs medlemmar.

Beställ privatleasingbroschyren här

Du som är medlem i MRF och har MRF Online kan även ladda ner den bläddringsbara PDF-filen och visa på er egen hemsida.

 Här kan du läsa och bläddra i MRFs privatleasingbroschyr

Under arbetet med MRFs privatleasingbroschyr har följande organisationer och företag deltagit på olika sätt:
BIL Sweden, Finansbolagens Förening, Volkswagen Financial Services, Toyota Financial Services, DNB Finans, Santander Consumer Bank, Volvofinans Bank, Mercedes-Benz Finans, BMW Financial Services, Ford Credit och Nordea Finans.

Privatleasing har blivit allt mer populär under senare år och 2017 beräknar vi att 45 000 privatleasade bilar kommer att levereras. Redan idag rullar det över 100 000 privatleasade bilar på våra vägar.

Dela via mail

Bilhandel

Bonusutbetalningar för 2020

Klargörande gällande bonusutbetalning för 2020. Tranportstyrelsen har tillfälligt stoppat bonusutbetalningarna för klimatbonusbilar då de 1,76 miljarder...

Läs mer

MRF sågar förslag om återbetalningsskyldighet för klimatbonusbilar

Förslaget från regeringen om att första ägaren som fått klimatbonus, ska vara återbetalningsskyldig under fem år...

Läs mer

Dan Håkansson får MRFs Stora Pris 2020

Årets pris går till rektor Dan Håkansson, Kattegattgymnasiet/Kristinehedsgymnasiet i Halmstad.

Läs mer
Visa alla