Den 25 maj 2018 träder den nya dataskyddsförordningen (GDPR) i kraft. MRF arbetar nu fram en uppförandekod en s k Code of Conduct, för fordonsbranschen, där syftet är att underlätta och säkerställa att företag inom branschen hanterar datauppgifter och lämnar information på rätt sätt. MRF erbjuder, i samarbete med Training Partner AB och Advokatfirman Lindahl samt flera DMS-leverantörer utbildning under en dag. Läs nedan om tid och plats för vårens kurser.

Tider för vårens kurser 

April: Fordonsdata 11/4, 12/4, 18/4, 19/4, 25/4
Maj: CDK 13/5, 20/5, 26/5, 27/5
Maj: Winassist 2/5, 3/5, 8/5, 9/5
Plats: Training Partner, Arlanda stad


Utbildningen ger en första grund i GDPR generellt och i MRF:s Code of Conduct, så att ni kan fortsätta driva ert GDPR-arbete när ni kommer hem. Deltagarna får en bra genomgång av GDPR och Code of Conduct, kopplat till diskussioner kring bilbranschens processer, flöden och olika IT-stöd. Under dagen ges också information från DMS-leverantörer om vilket systemstöd för GDPR som de tillhandahåller.

Läs mer om utbildningen här

Nyheter

Kilometerskatt för lastbilar

Charlie Magnusson på MRF kommenterar regeringens promemoria ”En ny inriktning för beskattning av tung lastbilstrafik”.

Läs mer

Om Godkänd bilverkstad – se filmen

Om Godkänd Bilverkstad Kolla filmen där Joachim Due-Boje berättar   Broschyr Godkänd Bilverkstad utgåva 3 … Läs mer

Vi söker bilhandelsansvarig till MRF

Bilbranschen och speciellt bilhandeln står inför dom största förändringarna på decennier vilket innebär att det finns...

Läs mer
Visa alla