Motorbranschen behöver anställa tusentals medarbetare de kommande åren. MRF inleder nu en satsning på att visa att detta är en attraktiv bransch att jobba i.

Webbplatsen blifordonstekniker.se ska fungera som ett nav för alla som vill ha information och inspiration om vad motorbranschen har att erbjuda. Här finns filmer som presenterar olika yrken, listning av lediga jobb, länkar till utbildningar och idéer om hur man får framtiden att rulla.

– Tanken med webbplatsen är att vara en samlingsplats för alla som kan vara intresserade av branschen, säger Tommy Letzén, vd för MRF.

Motorbranschen är inne i en stor förändring just nu, inte minst när det gäller nya drivmedel och självkörande bilar. Alltmer avancerade fordon ställer krav på fordonsteknikerna. Det gör att målgruppen är bredare än tidigare och branschen nu riktar sig till alla som är intresserade av att arbeta med teknik.

Webbplatsen innehåller MRFs egen platsbank där medlemsföretag annonserar efter medarbetare. Alla jobb kopplade till fordonstekniker visas på webbplatsen.

Att lyfta fram behovet av fordonstekniker är det som är mest brådskande för tillfället, men framöver kommer även andra yrken inom fordonsbranschen att belysas.

– Genom blifordonstekniker.se vill vi vara ett nav för branschen, säger Tommy. Alla som har bra och inspirerande innehåll är välkomna att kontakt oss – ju fler vi är som hjälps åt för att lyfta intresset, desto bättre. Behovet av medarbetare är stort och fler behöver veta att detta är en attraktiv bransch.

Kontakta gärna MRF och tipsa oss om innehåll att lägga in på webbplatsen.

Bilverkstad

Dags att börja arbetet med Godkänd Bilverkstad

Det är viktigt att verkstäderna kommer igång med sitt arbete att bli Godkänd Bilverkstad. Klarar branschen...

Läs mer

Åtta gripna vid senaste razzian mot bilvårdsföretag

De samordnade myndighetsrazziorna mot företag verksamma inom så kallade riskbranscher, däribland bilvårdsföretag, fortsätter. Vid den allra...

Läs mer

Yrkesplugget certifieras som MBC-skola!

Yrkesplugget certifieras idag som Motorbranschcollege och MRF är på plats. Skolan klarade kraven som första friskolan...

Läs mer
Visa alla