MRFs molnbaserade affärssystem, MRF VIM, står inför en stor satsning samtidigt som fler verkstäder kliver in i systemet. I dagsläget finns det 130 affärssystem i bruk och många verkstäder har genomgått grundutbildning, den introduktionskurs, i systemet som genomförts under året.

MRFs Henrik Idermark är ansvarig för MRF VIM och utvecklingen av det, medan det direkta arbetet utförs av IT-leverantören Iteam.

– Vi ser detta ur två perspektiv. I det korta arbetar vi med en personalliggarfunktion, parallellt med att vi i det långa perspektivet arbetar med en större förändring, ett mer användarinriktat MRF VIM 2.0 med ett bättre API, användargränssnitt, berättar Henrik Idermark.

Han exemplifierar utvecklingen med dels att aktuella reparationsansvisningar kan läggas upp i molnet, dels en utveckling av integrationer och fakturering i den nuvarande tjänsten.

– Vi är väldigt öppna för samarbete utanför vår egen sfär. Vår målsättning är ett brett och lättarbetat affärssystem som förenklar verkstädernas vardag, summerar Henrik Idermark, ansvarig för VIM hos MRF.


Henrik Idermark
systemansvarig MRF VIM
Tel 08-701 63 29
Skicka ett mejl till Henrik

Bilplast

Finnvedens Lastvagnar testar plastreparationer

MRFs projekt med att öka andelen reparerad plast på tunga fordon tar ett rejält steg framåt. Detta...

Läs mer

MRF VIM växer, snart 2.0

MRFs molnbaserade affärssystem, MRF VIM, står inför en stor satsning samtidigt som fler verkstäder kliver in...

Läs mer

Många vill bli plastreparatör

Intresset är fortsatt stort för att utbilda sig till bilplastreparatör. Vårterminens grundkurser hos BoJo Utbildningar i...

Läs mer
Visa alla