MRFs molnbaserade affärssystem MRF VIM får ytterligare funktioner som både snabbar upp och förenklar lack- och skadeverkstadens administrativa arbete. De nya funktionerna gör vardagen desto enklare för verkstaden.

Det är dels personalrapportering, dels e-fakturering. Dessutom är en helt ny och mer utvecklad version av MRF VIM på gång – MRF VIM 2.0.

– Vi kraftsamlar för den nya, uppdaterade versionen. Men den nuvarande versionen av MRF VIM har fått en personalliggarfunktion. Den är smart integrerad med systemet då alla användare som redan använder tidsstämpling kan få personalliggaren automatiskt. Med några knapptryck kan sedan närvarolistan skickas, exempelvis till en handläggare på Skatteverket, säger Henrik Idermark som ansvarar för MRF VIM.

Henrik fortsätter:
– För det andra är det klart med e-fakturering till samtliga försäkringsbolag. Sedan det roliga – fler smarta funktioner som förenklar lack- och skadeverkstadens arbete är på gång in i den nya uppdaterade versionen av MRF VIM.

Kravet på personalliggare gäller från 1 juli 2018, medan kravet på månadsvisa kontrolluppgifter till Skatteverket gäller från 1 januari 2019.Henrik Idermark
systemansvarig MRF VIM
Tel 08-701 63 29
Skicka ett mejl till Henrik

Plåt och lack

Biljouren första GBV-verkstaden inom VW-ledet

Godkänd Bilverkstad är en vattendelare för branschen mot konsument – de seriösa verkstäderna med fokus på...

Läs mer

Lagbrott inte en konkurrensfördel

Fordonsservice är en riskbransch för brottslighet kopplad till arbetslivet. Det menar Conny Svensson på Skatteverket och...

Läs mer

Nu rullar MRFs och Sveffs lackseminarium ut!

7 maj och i Norrköping startar MRF och Sveff upp seminarieturnén ”Billackering och lackmaterial”. Totalt blir...

Läs mer
Visa alla