På väg mot fossilfritt, är temat för MRF och BIL Swedens gemensamma medverkan i Almedalen 2019.


– Vi vill belysa och debattera samt ge vår, bilbranschens, syn på vilka styrmedel som behövs för att vi ska kunna uppnå 2030-målen, säger Charlie Magnusson som ansvar för MRFs deltagande i Almedalsveckan.

Speciellt vill Charlie lyfta fram de båda workshops som arrangeras tisdag 2 juli. Dels den med temat ”Hur ska framtidens fordon beskattas”, dels den med temat ”Hur når vi 2030-målet – vilka styrmedel krävs för att minska klimatpåverkan från vägtrafiken”.

I år har MRF och BIL Sweden program under tre dagar, 1-3 juli, i Almedalen. Aktiviteterna är förlagda till både Campus Gotland och Svenskt Näringslivs trädgård.

Årets Almedalsvecka har inte ett lika späckat program som fjol, då det var valår, men  drygt 3000 programpunkter finns i årets kalendarium. Uppskattningsvis besöks Almedalsveckan av 15 000 – 20 000 besökare.

Almedalsveckan inleds söndag 30 juni med Miljöpartiet och Peter Bolund, medan den avslutas söndag 7 juli med Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson.

Tillsammans med Transportföretagen (MAF) har MRF värmt upp så smått genom att delta i den så kallade Järvaveckan. Där fokuserades deltagandet på rekrytering och inte politisk debatt.

– Vi har ännu inte hunnit med att utvärdera Järvaveckan, utan just nu ligger vårt fokus på att lösa Almedalsveckan, säger Charlie Magnusson.

 

Enligt arrangörerna besöktes årets Järvavecka på Spånga IP av cirka 40 000 personer.

 

 

Opinion

Förarbetet med nya gruppundantaget intensifieras

Både de vertikala och generella gruppundantagen som gällt för motorbranschen inom EU sedan 2010 ska utvärderas...

Läs mer

Ökat skattetryck kräver opinionsarbete

Bonus-malus och nu införandet av körcykeln WLTP för beräkning av beskattning av bilar. Pålagorna på bilen...

Läs mer

Bredda kunskaperna hos din personal

Nu har du som MRF-företag möjlighet att skräddarsy ett intressant upplägg för dig och din personal....

Läs mer
Visa alla