Nu börjar nedräkningen inför MRFs branschseminarium kring begagnataffären – BegBil-19, 7-8 november på Clarion Hotel Arlanda.

– Just nu har vi drygt 50 platser kvar, det innebär att över 300 deltagare, konferensdeltagare och utställare är anmälda, berättar Klaus Silfvenius, bilhandelsansvarig på MRF och tillsammans med Åsa Midbeck Hallgrimsson och Jeanette Edman stommen i MRFs projektgrupp för seminariet.

Klaus berättar att programmet till stora delar är klart. Temat i år är ”Hur möter jag framtiden”.

– Vi kommer att tala om branschutvecklingen och hur det som sker påverkar dig som bilhandlare samt vilka strategiska beslut som du måste ta, säger Klaus och fortsätter:

– Vi ser att det finns ett antal aktörer inom begagnat som håller på att etablera sig på marknaden precis som tidigare skett i USA och Storbritannien. Det allra senaste inom begvärlden är att den amerikanska varuhuskedjan Walmart ska starta upp bilhandel över hela nordamerikanska kontinenten.

Han nämner rena begspecialister, leasing- och fleetaktörer samt auktionsföretag. Flera av dem opererar på nordisk eller europeisk bas.

– Det innebär att man som traditionell bilhandlare med både nytt och begagnat måste överväga sin begaffär mer än tidigare. Vi talar om företag som kan både exportera och importera bilar inom sitt eget nätverk. På vissa marknader kan det råda överskott av en viss modell, medan i ett annat land kan det råda underskott av den, samtidigt som de kan utnyttja pris- och valutafluktuationer, säger Klaus Silfvenius och påpekar att det är dags att ta höjd utifrån dessa förutsättningar som kan innebära både hot och möjligheter för traditionell bilhandlare.

Boka din plats på BegBil-19 här

BegBil-19

Framtiden på BegBil-19

Nu börjar nedräkningen inför MRFs branschseminarium kring begagnataffären – BegBil-19, 7-8 november på Clarion Hotel Arlanda.

Läs mer

Utställare på BegBil-19

Nu har leverantörer till bilbranschen återigen möjlighet att presentera sina produkter och tjänster för en entusiastisk...

Läs mer

Här kan du bo under BegBil-19

Här kan du, om du behöver hotellrum, bo under BegBil-19 som går av stapeln 7-8 november...

Läs mer
Visa alla