Klaus Silfvenius, bilhandelsansvarig på MRF, kommenterar privatleasingen i september 2019.

Inom nybilsförsäljningen fortsätter privatleasingen att vara stark. Under september utgjorde privatleasingen 36% av all nybilsförsäljning till privatkund. Det är bara under fjolårets sista månader och i början av innevarande år som andelen privatleasing varit så här hög tidigare.

Privatleasingen är koncentrerad till ett antal märken där vissa bilmodellers försäljning till privatkund utgörs av privatleasing i så höga andelstal som 90%. Allra högst andel har Peugeot 208 där privatleasingen utgör 93,2% av försäljningen till privatkund under september månad, medan vanligaste bil att privatleasa i faktiska tal är Volkswagen Tiguan som utgjorde 11% av alla privatleasade bilar.

Privatleasingrapporten 2019-09 MÅN

Privatleasingrapporten 2019-09 ACK

 

Klaus Silfvenius

Bilhandelsansvarig
08-701 63 14
klaus@mrf.se
Rådgivning endast till MRF-företag

Dela via mail

Bilhandel

McKinsey-enkät om bilhandeln

Tillsammans med vår lobbyorganisation på EU nivå - AECDR (The Alliance of European Car Dealers and...

Läs mer

Upp och ner i bilbranschen

Handeln med bilar har medfört stora svängningar under den vår då vi fått kämpa mot en...

Läs mer

Nyreg juni 2020

Klaus Silfvenius, bilhandelsansvarig på MRF, kommenterar juni-siffrorna.

Läs mer
Visa alla