Onlineförsäljningen av begagnade, och snart även nya bilar, har lyft under coronakrisen. 26 maj kl 11.00 -12.00 arrangerar utbildningswebinar med inriktning på distansförsäljningens juridiska förutsättningar och avtalsvillkor.

Detta sker med utgångspunkt från MRFs nya avtalsblankett för distansavtal. Information om senaste nytt inom bilhandeln kommer även att lämnas av Klaus Silfvenius, bilhandelsansvarig på MRF.

– Distansförsäljning av begagnat är etablerat, men nu står även nya bilar inför ett möjligt genombrott. Detta efter att Wayke lagt till köpknappen i mars parallellt som intresset ökat för egen direktförsäljning från flera tongivande märkesåterförsäljare, inleder MRFs jurist, David Norrbohm, och fortsätter:

– Men det finns även juridiska fallgropar för säljarna när avtalsvillkoren inte riktigt är kända för alla bilhandlare. Det är även stora skillnader i mellan försäljning av nya och begagnade bilar. Det är därför som vi arrangerar webinariet.

David berättar att MRF arbetar med att överbrygga det kunskapsglapp kring onlineförsäljningens juridik som en medlemsuppföljning visat. I fokus står den nya blankettens avtalsvillkor samt att förklara och omsätta i praktiken.

– En återkommande fråga är konsumentens rätt till att provköra och den värdeminskning som den innebär.


Vid frågor kontakta:
David Norrbohm, jurist MRF
Skicka ett mejl till David

Dela via mail

Bilhandel

Säkra upp distansförsäljningen

MRF har lanserat två nya blanketter - distansförsäljning och beställning av privatleasingbil. Båda blanketterna är kommunicerade...

Läs mer

Nyreg maj 2020 – kraftig coronaeffekt

Klaus Silfvenius, bilhandelsansvarig på MRF, kommenterar maj-siffrorna.

Läs mer

Årets GA-enkät har fått stor uppmärksamhet

Resultatet från årets GA-enkät har fått stor uppmärksamhet i media. Utöver dess självklara plats i vår...

Läs mer
Visa alla