Vilka är bilbranschens mäktigaste kvinnor? Nominera nu! - MRF

Vilka är bilbranschens mäktigaste kvinnor? Nominera nu!

Det är dags nu att visa att bilbranschen inte bara befolkas av män, säger initiativtagarna som ska samla de mäktigaste kvinnorna från den svenska bilvärlden för att manifestera att mansdominansen är på väg att rämna.

– Vi ska visa att det finns kvinnor på plats för att driva branschen framåt och vill uppmuntra fler kompetenta kvinnor att ta steget in i yrken med framtiden för sig, säger Sofia Forsling, head of partnership på Wayke och fortsätter:

– Bilbranschen tar just nu långa snabba kliv inom bland annat hållbarhet och digitalisering. Coronapandemin har visat att vi kan ställa om på sekunder och att detta är en framtidsbransch men inom jämställdhet liknar vi ibland fortfarande gamla övervintrade stofiler.

Wayke och MRF låter branschen själva nominera kandidater som är aktiva inom bil- och fordonsverksamhet i ett brett perspektiv. Kvinnor som gjort avtryck och kan tjäna som förebilder genom sitt agerande, i smått som stort, för att lyfta branschen att möta omvärldens krav 2020.

– Det kan vara en kvinna som står för exempelvis modernt ledarskap, entreprenörskap, är en förnyare eller riktigt vass inom digitalisering eller hållbarhetsfrågor, säger MRF:s vd Tommy Letzén.

 

Välkommen att nominera

Alla kan nominera genom att klicka på den här länken och fylla i namn, företag, titel och motivering.
En jury kommer slutligen att utse de mäktigaste kvinnorna.

Nomineringstiden utgår 31 januari 2021.