MRF söker ansvarig för opinion med koordineringsansvar kommunikation & marknad

Bilbranschen upplever de största förändringarna på decennier. Nya tekniker, nya sätt att köpa och äga bil samt en ström av styrmedel från aktörer som påverkar framtidens affärer ställer nya krav på ökad transformation och utveckling i branschen. MRF som branschorganisation tar nu steget för att möta omvärlden och driva våra medlemmars utmaningar framåt – vill du vara med?

Din roll
Nu söker vi en ansvarig för opinion med koordineringsansvar för kommunikation & marknad. Du kommer ha ett fokus på opinion och press för att synas, påverka och samarbeta i sakfrågor som berör branschen. Tillsammans med ditt team är du drivande i utvecklingen av en effektiv kommunikation till våra medlemmar och branschen för att nå marknaden och kunder med MRFs produkter och tjänster. Du är en del av MRF:s ledningsgrupp.

Din profil
Vi söker dig som har jobbat nära politiken men även kompletterat med kommersiell erfarenhet, kommunikation och/eller marknad. Du är en erfaren kommunikatör som känner dig trygg i hur och när olika budskap passar bäst. Vidare har du ett engagemang i fordons- och mobilitetsfrågor. Vi ser att du är erfaren i hur de sociala plattformarna ska nyttjas på bästa sätt för att sprida information och budskap för att bidra till vår vision.

Som person har du en god kommunikativ förmåga, såväl i tal som skrift eftersom du kommunicerar med olika mottagargrupper i skilda situationer.  Du är en taktiker som förstår det politiska spelet. Du har en god förmåga att leda dig själv och andra människor och du föredrar att jobba tillsammans med andra samt har en förmåga att skapa relevanta nätverk för framtiden. Det krävs att du noggrann och kan säkerställa hanteringen av remisser och faktakommunikation sker med väl underbyggt arbete och material.

Det är meriterande om du har branschkännedom samt erfarenhet av att möta media.

Vad vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig, förutom placering på vårt kontor i centrala Stockholm, en utvecklande och givande roll med mycket eget ansvar och rum för idéer. Du får vara med på en resa för att skapa de bästa förutsättningarna för våra medlemmar och driva opinion inom frågor som påverkar branschen.

Tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med HRM Affärsutveckling. Välkommen med din ansökan i form av ett personligt brev och CV genom att klicka på ”Ansök här”. Vi behandlar ansökningarna fortlöpande och ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast söndagen den 25 januari 2021. För mer information om tjänsten vänligen kontakta HRM:s ansvariga researcher Amanda Scheutz, amanda.scheutz@hrmab.se telefon 070-522 88 72 eller rekryteringsansvarig Lars Anderberg, lars.anderberg@hrmab.se telefon 070-57 957 60


Sök tjänsten här


MRF är branschorganisationen för den seriösa bilhandeln och bilverkstäderna i Sverige. Våra medlemmar finns på 1 500 platser, omsätter 130 miljarder och har 40 000 anställda.

Dela via mail

Opinion

Ingen återbetalning av bonus från 1 januari 2021

Förslaget för att minska exporten för klimatbonusbilar träder ej i kraft den 1 januari 2021.

Läs mer

MRF söker ansvarig för opinion med koordineringsansvar kommunikation & marknad

Bilbranschen upplever de största förändringarna på decennier. Nya tekniker, nya sätt att köpa och äga bil...

Läs mer

Debattinlägg om tullens befogenheter

Flödet av stöldgods över Sveriges gränser måste stoppas. MRF tillsammans med en rad andra bransch- och...

Läs mer
Visa alla