Minnesord Börje Hultin

Börje Hultin, distriktschef för MRF i Västmanland, har avlidit. Här skriver familjen och MRF:s vd Tommy Letzén några minnesord.

Börje föddes 1941 och växte upp i Öravan (fyra mil utanför Lycksele). När han var tio år flyttade familjen, som då hade utökats med två yngre syskon, till Lycksele. Som äldst i syskonskaran fick Börje tidigt lära sig att jobba och hjälpa till. Det var något som han bar med sig genom hela livet. Efter folkskolan och lumpen började han jobba som reservdelsman på Lantmännen i Lycksele, och fortsatte vara nära den branschen genom hela livet.

1965 flyttar familjen till Vindeln och Börje jobbar som reservdelsman på Cranab. 1969 går flytten till Östersund och Börje jobbar på Bilbolaget som reservdelschef. 1979 blir Börje reservdelschef på NNP Maskin i Sundsvall. 1982 gick flytten tillbaka till Lycksele och Börje blev reservdelschef för Domänservice (dåvarande Assidomän).

1989 – 1994 jobbade Börje för Laitis (med huvudkontoret i Luleå) i olika roller, dels som marknadschef och dels som vd. Sedan blev det jobb för Tibnor och Misab innan Börje startade ett företag inom bilbranschen tillsammans med en av sina söner.

2000 gick flytten till Västerås och fram till sin pension jobbade han för nuvarande Nyströms bil som eftermarknadschef. 2004 blev Börje ledamot i den lokala MRF styrelsen i Västmanland och 2009 blev han vald som distriktschef för MRF i Västmanland.

Börje har också haft särskilt engagemang för Edströmska gymnasiet i Västerås där han varit en del av styrelsen. Anledningen till Börje och hans dåvarande fru Isabell kom till Västerås var att ena sonen Andreas och hans familj bodde här. De bosatte sig i Skultuna, strax utanför Västerås. 2013 dog tyvärr Isabell och det blev en tung tid innan han hittade glädjen igen via Gertrud, som han gifte sig med 2016 och de flyttade in till Västerås.


Familjen om Börje:

Även om pappa haft sin sjukdom, främst det senaste året, har det inte påverkat hans positiva inställning. Han planerade för framtiden, för att resa tillsammans med Gertrud och att träffa vänner och familj. Resorna till stugan i Ulriksdal utanför Lycksele, och även till hans syster i Portugal, var något som fyllde på med kraft och energi. Pappa hade ett starkt engagemang för sina barnbarn – både de egna och Gertruds.
Nu under pandemin träffades vi mer sällan men pratade ofta i telefon, i stort sett varje dag, och saknaden och tomrummet är nu stort.
Vi barn minns vår pappa med stor värme och saknad – och hade velat få mer tid med honom.
För familjen genom Andreas Hultin

Tommy Letzen, vd MRF, om Börje:
En positiv röst har tystnat.
Vi får ibland tillfällen där vi stannar upp och funderar ett steg extra, och för mig innebär Börjes bortgång sorg men också nyfikenhet. Vi trivs, skrattar och jobbar ihop men har inte hela historien som lett fram till den personliga profilen och engagemanget i MRF. Det kan nog vara fler som funderar i samma banor som jag och många av er kanske haft väldigt lång relation tillsammans med Börje. Har därför forskat runt lite och tillsammans med familjen också fått en bild av ”resan” som jag här delar med den som vill läsa.
Vi bär alla historier som formar oss till dem vi är och ett stort tack till alla er som tillsammans med oss centralt håller MRF-flaggan högt. Riktar en varm och positiv tanke till Börje samt en tacksam tanke till att Anders Andersson, distriktschef Halland, tagit på sig uppdraget att axla Börjes mantel.

Dela via mail

Bilhandel

Nyregistreringar februari 2021 – vart är vi på väg?

Klaus Silfvenius, bilhandelsansvarig på MRF, kommenterar februariregistreringarna.

Läs mer

Snabb utveckling mot hållbar mobilitet

Under 2020 sjönk koldioxidutsläppen från nya bilar mycket kraftigt. Från 120 g/km till 93 g/km, en...

Läs mer

AECDR nyheter från Bryssel 6/2021

Följ senaste nytt från MRFs lobbyorganisation - AECDR (Alliance of European Car Dealers and Repairers) i...

Läs mer
Visa alla