MRFs stora pris – slutkandidater klara

Juryn för MRFs Stora Pris har tagit fram två slutkandidater bland alla nominerade. Vinnaren kommer att presenteras 28 oktober på Bilens dag.

Ett pris på 30 000 Sek som delas ut till person eller organisation/företag som främjat utvecklingen av bilbranschen för en ökad mobilitet, funktioner för bättre resursutnyttjande och hållbarhet, ökad kunskap för flera eller förenklingar för personer i deras bilvardag.

De två slutkandidaterna är:

Alrik Söderlind, chefredaktör Auto Motorsport

Motivering:
” En journalist som pekar på möjligheterna och motsättningarna i branschens omställning mot elektrifiering, ofta på ett utmanande men också lättsamt sätt för både den breda allmänheten, politiker och myndigheter.”


Mariestads kommun

Motivering:
Mariestads kommun har lyckats väl i sin offensiva satsning på en hållbar mobilitet. De har utvecklat en lösning där solceller lagrar energin i vätgas som slutligen kan tankas i olika fordon. Kommunens bilar som används inom hemtjänsten och deras kommunala bilpool drivs nu av energi från anläggningen. De gör nu en satsning på att ersätta två diesellok med vätgaslok samt skapa tankstationer för lastbilar. Denna innovativa och modiga satsning förtjänar att lyftas fram som ett föredöme för landets alla kommuner.

 

Vinnaren kommer att presenteras den 28 oktober på Bilens dag.


I juryn sitter: Martin Sköld, Docent och författare med stort intresse för bilbranschen, Ewa Björling, tidigare handels- och nordisk samordningsminister med stort bilintresse, Johan Grape, konceptkreatör, företagsledare och bilentusiast, Tommy Letzén, vd MRF (ordförande i juryn)

Dela via mail

Bilhandel

Ny konsumentköplag 1 maj

Regeringen har lämnat en proposition till riksdagen med förslag om ny konsumentköplag, som i sin tur...

Läs mer

AECDR nyheter från Bryssel 3/2022

Följ senaste nytt från MRFs lobbyorganisation - AECDR (Alliance of European Car Dealers and Repairers) i...

Läs mer

AECDR nyheter från Bryssel 2/2022

Följ senaste nytt från MRFs lobbyorganisation - AECDR (Alliance of European Car Dealers and Repairers) i...

Läs mer
Visa alla