Mariestad vinner MRFs stora pris 2021 - MRF

Mariestad vinner MRFs stora pris 2021

MRFs stora pris 2021 går till Mariestads kommun
Motivering:
Mariestads kommun har lyckats väl i sin offensiva satsning på en hållbar mobilitet. De har utvecklat en lösning där solceller lagrar energin i vätgas som slutligen kan tankas i olika fordon. Kommunens bilar som används inom hemtjänsten och deras kommunala bilpool drivs nu av energi från anläggningen. De gör nu en satsning på att ersätta två diesellok med vätgaslok samt skapa tankstationer för lastbilar. Denna innovativa och modiga satsning förtjänar att lyftas fram som ett föredöme för landets alla kommuner.

Läs tidningen Motorbranschens intervju med Susanne Wallner, näringslivschef i Mariestad kommun
Till intervjun här

Mariestads kommun om priset, läs här

MRF:s stora pris
Ett pris på 30 000 kr som delas ut till person eller organisation/företag som främjat utvecklingen av bilbranschen för en ökad mobilitet, funktioner för bättre resursutnyttjande och hållbarhet, ökad kunskap för flera eller förenklingar för personer i deras bilvardag.


Juryn består av Martin Sköld, docent och författare med stort intresse för bilbranschen, Ewa Björling, tidigare Handels- och Nordisk samordningsminister med stort bilintresse, Johan Grape, konceptkreatör, företagsledare och bilentusiast, Tommy Letzén, vd MRF (ordf)