Mariestad vinner MRFs stora pris 2021

Årets pris går till Mariestads kommun som har lyckats väl i sin offensiva satsning på hållbar mobilitet. De har utvecklat en lösning där solceller lagrar energin i vätgas som slutligen kan tankas i fordonen. Kommunens bilar som används inom hemtjänsten och i kommunens bilpool drivs nu av energi från anläggningen.


MRFs stora pris 2021 går till Mariestads kommun
Motivering:
Mariestads kommun har lyckats väl i sin offensiva satsning på en hållbar mobilitet. De har utvecklat en lösning där solceller lagrar energin i vätgas som slutligen kan tankas i olika fordon. Kommunens bilar som används inom hemtjänsten och deras kommunala bilpool drivs nu av energi från anläggningen. De gör nu en satsning på att ersätta två diesellok med vätgaslok samt skapa tankstationer för lastbilar. Denna innovativa och modiga satsning förtjänar att lyftas fram som ett föredöme för landets alla kommuner.

Läs tidningen Motorbranschens intervju med Susanne Wallner, näringslivschef i Mariestad kommun
Till intervjun här

Mariestads kommun om priset, läs här

MRF:s stora pris
Ett pris på 30 000 kr som delas ut till person eller organisation/företag som främjat utvecklingen av bilbranschen för en ökad mobilitet, funktioner för bättre resursutnyttjande och hållbarhet, ökad kunskap för flera eller förenklingar för personer i deras bilvardag.


Juryn består av Martin Sköld, docent och författare med stort intresse för bilbranschen, Ewa Björling, tidigare Handels- och Nordisk samordningsminister med stort bilintresse, Johan Grape, konceptkreatör, företagsledare och bilentusiast, Tommy Letzén, vd MRF (ordf)

Dela via mail

Bilhandel

Framtidens fossilfria vägtrafik kräver en ny beskattningsmodell

Sverige behöver ett nytt skattesystem som är anpassat för framtidens tysta, fossilfria och energieffektivare fordon och...

Läs mer

AECDR nyheter från Bryssel 27/2023

Följ senaste nytt från MRFs lobbyorganisation - AECDR (Alliance of European Car Dealers and Repairers) i...

Läs mer

Bilbranschen just nu – vad är på gång

Anders Östberg och Tommy Letzén om läget och vad som är på gång i branschen. Välkommen...

Läs mer
Visa alla