MRFs Stora Pris 2022 – slutkandidater klara

Juryn för MRFs Stora Pris har tagit fram fyra slutkandidater bland alla nominerade.

"MRFs Stora Pris delas ut till person eller organisation/företag som främjat utvecklingen av bilbranschen för en ökad mobilitet, funktioner för bättre resursutnyttjande och hållbarhet, ökad kunskap för flera och förenklingar för personer i deras bilvardag". Vinnaren presenteras på Bilens dag 28e oktober.

De fyra slutkandidaterna är:Torbjörn ”Tobbe” Jonsson
fordonslärare på Herrgårdsgymnasiet i Säffle

Tobbe startade det som kallas Fordons-VM i Värmland, en tävling mellan länets fordonsutbildningar. Den går av stapeln i maj varje år, och har över 20 år på nacken. Tobbe är en eldsjäl när det gäller detta. Han samlar också alla fordonslärare i länet till träffar där de utbyter erfarenheter.


Louise Billinger
vd Värmlands Motor

Louise har arbetat för att få en hållbar prägel på sin verksamhet. Bland annat har Värmlands Motor börjat installera solceller vilket kommer att göra att de producerar 50% av sin elförbrukning själva. De har också jobbat mycket för att se till att öka jämställdheten, de är nu 20% kvinnor totalt i företaget och drygt 10% kvinnliga mekaniker. Just för tillfället har företaget fyra kvinnliga praktikanter som alla har fått erbjudande om arbete. Louise visar att hållbarhet är lönsamt då företaget fortsätter att ligga i topp i branschens lönsamhetsliga.


Jens Holm
avgående ordförande Trafikutskottet fd riksdagsman V

För sitt arbete i Trafikutskottet, där han lett arbetet över partigränserna med fokus på den hållbara bilismen. Han ledde arbetet med att sätta det historiska klimatmålet att minska transportsektorns utsläpp med 70% fram till 2030, inget utskott i riksdagen har genomfört något liknande och därmed jobbat med egna mål framåt.


Tina Bradley
Arbetsförmedlingen Östergötland

Tina har med stort engagemang skapat branschnära utbildningar med fokus på att integrera eleverna i samhället via förstärkt fokus på svenska språket. Hon har dessutom arbetat fokuserat i samarbete med MRFs medlemsföretag för att säkerställa nästa generationens medarbetare.

Vinnaren presenteras på Bilens dag 28 oktober. Priset på 30 000 SEK delas ut i samband med MRFs Bildagar i november.

I juryn sitter: Martin Sköld, Docent och författare med stort intresse för bilbranschen, Ewa Björling, tidigare Handels- och Nordisk samordningsminister med stort bilintresse, Johan Grape, konceptkreatör, företagsledare och bilentusiast, Tommy Letzén, VD MRF (Ordf i juryn)


Anders Östberg, public affairs
Skicka ett mejl till Anders


Dela via mail

Opinion

Ny EU-lagstiftning inom hållbarhet – boka branschanpassad utbildning

Inom kort kommer en ny EU-lagstiftning inom hållbarhet som innebär att företagsledningar och styrelser får samma...

Läs mer

Vi firar Bilens Dag 28 oktober

Idag, 28 oktober, är det Bilens Dag – och vi firar allt det bilen betyder för...

Läs mer

Framtidens fossilfria vägtrafik kräver en ny beskattningsmodell

Sverige behöver ett nytt skattesystem som är anpassat för framtidens tysta, fossilfria och energieffektivare fordon och vägtrafik. MRF publicerar idag en debattartikel om framtidens hållbara mobilitet och hur regeringen bör se på en fossilfri framtid ur ett skatteperspektiv tillsammans med ett flertal andra intresseorganisationer inom vår sektor.

Visa alla