MRF söker ekonomi- och administrativ chef

Bilbranschen upplever de största förändringarna på decennier. Nya tekniker, nya sätt att köpa och äga bil, krav på hållbar mobilitet samt stora förändringar av styrmedel från aktörer som påverkar framtidens affärer och ställer nya krav på ökad transformation och utveckling i branschen.

Tycker du om att vara med och utveckla och driva så är detta kanske din nästa utmaning!

Din roll
Rollen som ekonomi- och administrativ chef på MRF är bred. Den spänner över strategi- och ledningsfrågor i styrelser och ledningsgrupp till operativa arbetsuppgifter. Bolagsstrukturen omfattar såväl ideella föreningar såsom aktiebolag.

I din roll ingår att vara ett stöd till kärnverksamheten genom att skapa goda förutsättningar för användning av IT samt skapa och driva effektiva processer inom ekonomi, HR och administration för att upprätthålla en hållbar verksamhet.

Redovisning, löneadministration och IT-driften är outsourcad vilket innebär att du ansvarar för samarbetet med flera olika leverantörer/team samt för utvecklingen av våra systemstöd. Just nu står vi inför en spännande utveckling med byte av affärssystem där du i din roll kommer vara drivande.

Din profil
Vi kan i rollen se flera olika varianter av profil. Allt från person med lång erfarenhet som CFO eller redovisningsansvarig inom större bolag till person med bra baskunskaper som ser möjligheter att utvecklas i en roll som chef för ekonomi och administration. I rollen ingår idag ett direkt chefsansvar för medlems- och kontorskoordinator, du ingår i MRFs ledningsgrupp och sitter i styrelser för förening och bolag.

För att lyckas och trivas i rollen ser vi att du har följande kvalifikationer

  • Civilekonom med erfarenhet av ekonomi och redovisning. Har du tidigare jobbat i mindre företag med erfarenhet av olika bolagsformer är det ett plus.
  • Social och kommunikativ samt lätt för att jobba och leda team.
  • Kunskaper inom HR och personal.
  • IT-intresserad, som vill vidareutveckla affärsverksamheten.
  • Fördel om du varit delaktig i fastighetsförvaltning då vi äger och förvaltar fastighet.


Vi erbjuder dig
Som ekonomi- och administrativ chef på MRF kommer du vara placerad i Stockholm, vara en del av ledningsgruppen och rapportera till VD. Vi erbjuder dig en utvecklande och spännande roll med mycket eget ansvar och rum för idéer. Du får vara med på en resa för att skapa de bästa förutsättningarna för våra medlemsföretag och driva affärsområdet ekonomi och administration vidare i ett läge av förändring. Vi är ett litet gäng på 16 personer som sitter centralt på Karlavägen i Stockholm men du har också möjlighet att ibland jobba på distans.

Tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Intresseanmälan
Välkommen med din intresseanmälan och CV. Komplettera gärna med en film och berätta om dig själv, max 3 minuter. Ansök senast 8 december 2023. Vill du veta mer om tjänsten, vänligen kontakta MRFs vd Tommy Letzén.


MRF är branschorganisationen för seriösa bilåterförsäljare och bilverkstäder. Vi har ca 1500 medlemmar, vilka omsätter omkring 170 miljarder kronor och sysselsätter cirka 32 000 personer.

Dela via mail

Bilhandel

Begagnatmarknaden står stabil

Försäljningen av begagnade bilar i november ökar med knappa 5% jämfört med samma månad 2022. Bensin och diesel fortsätter att tappa, elbilar däremot ökar med nästan 100% och utgör nu ca 10% av begagnatmarknaden. Även laddhybrider och elhybrider ökar kraftigt.

Webbinar om nya Wayke Dealer 5 december

Tisdag 5:e december kl. 10:00-10.30 kommer Wayke att hålla ett webbinar där du får veta allt...

Läs mer

Tesla och den fackliga konflikten – FAQ

Många verkstäder undrar hur de skall hantera den pågående Teslastrejken. Här nedan finns frågor och svar...

Läs mer
Visa alla