Din gymnasieskola kan bli ett Motorbranschcollege, MBC. Motorbranschens Yrkesnämnd, MYN, har redan certifierat en skola, Jämtlands Gymnasium Fyrvalla. Ytterligare två skolor, Tullängsgymnasiet och Edströmska Gymnasiet är klara för certifiering under september månad.


Att gymnasieskolan blir certifierad innebär att den får en kvalitetsstämpel, som visar att gymnasieskolans fordonstekniska utbildning uppfyller motorbranschens kvalitetskrav. Det långsiktiga syftet är att stärka och utveckla den fordonstekniska gymnasieutbildningen för att tillgodose det kompetensbehov som råder inom motorbranschen.

– Motorbranschföretags engagemang är betydelsefullt inom Motorbranschcollege. Det är genom ett starkt stöd från motorbranschens företag, som skolan får rätt verktyg för att kunna erbjuda eleverna en relevant utbildning för arbetslivets behov. Det är därför viktigt att många motorbranschföretag engagerar sig allt efter som skolor ansluter sig till MBC, säger Jonas Hehrne, projektledare för Motorbranschcollege.

Välkommen här att ansöka till Motorbranschcollege

Bilverkstad

Kunskapslucka kring krav på lyftar

Utöver lagstadgad kontroll av tryckkärl omfattas även verkstadsportar och lyftar om krav på årliga och dokumenterade...

Läs mer

If & Folksam lånar ut bilar till skolor

Försäkringsbolaget If har skapat ett system för att hjälpa fordonstekniska utbildningar med att få tillgång till...

Läs mer

Fler motorbranschcollege på gång

Över tio gymnasieskolor med fordonsprogrammet har uppnått eller befinner sig i processen för att uppnå kraven...

Läs mer
Visa alla