Din gymnasieskola kan bli ett Motorbranschcollege, MBC. Motorbranschens Yrkesnämnd, MYN, har redan certifierat en skola, Jämtlands Gymnasium Fyrvalla. Ytterligare två skolor, Tullängsgymnasiet och Edströmska Gymnasiet är klara för certifiering under september månad.


Att gymnasieskolan blir certifierad innebär att den får en kvalitetsstämpel, som visar att gymnasieskolans fordonstekniska utbildning uppfyller motorbranschens kvalitetskrav. Det långsiktiga syftet är att stärka och utveckla den fordonstekniska gymnasieutbildningen för att tillgodose det kompetensbehov som råder inom motorbranschen.

– Motorbranschföretags engagemang är betydelsefullt inom Motorbranschcollege. Det är genom ett starkt stöd från motorbranschens företag, som skolan får rätt verktyg för att kunna erbjuda eleverna en relevant utbildning för arbetslivets behov. Det är därför viktigt att många motorbranschföretag engagerar sig allt efter som skolor ansluter sig till MBC, säger Jonas Hehrne, projektledare för Motorbranschcollege.

Välkommen här att ansöka till Motorbranschcollege

Bilverkstad

Praktikplatser hos medlemsföretag

Informationsmöte hos Arbetsförmedlingen för de medlemsföretag som har visat intresse att ställa upp med praktikplats på...

Läs mer

Tullängsgymnasiet blir Motorbranschcollege

MRF var med och hyllade Tullängsgymnasiet i samband med certifiering för Motorbranschcollege. En mycket stolt rektor...

Läs mer

Tech Academy – utbildning i framkant

MRF och MAF tar fordonsbranschen framåt med ny teknisk utbildning i framkant. I nära samarbete med...

Läs mer
Visa alla