MRFs Plast- lack & skadekonferens arrangeras 17 januari 2020 på Svenska Mässan/Gothia Towers, Göteborg i anslutning till Automässan som pågår 15-18 januari. Programmet kommer som alltid att lyfta många viktiga frågor i branschen.

 

   Boka din plats här

Program 17 januari


Moderator – Joachim Due-Boje

Elsäkerhet och branschstandard

Henrik jobbar på plast- lack- och skadesektionen på MRF och är även ansvarig för MRF Stockholm Med en bakgrund från KTH och ett brinnande teknikintresse är Henrik en drivande kraft för en hållbar bilpark med el- och hybridbilar som självklar del i en fortsatt individuell mobilitet. Elbilsfrågan är mycket het just nu och det råder många frågetecken om vad som gäller när vi får in en starkströmsbil på våra verkstäder. MRF är initiativtagare till att ta fram en branschstandard för elsäkerhet i el- och hybridbilar tillsammans med Bil Sweden och Henrik är med och driver projektet. Teknikintresse och en bakgrund från KTH driver Henrik till att arbeta med frågor för en hållbar bilpark med el- och hybridbilar som självklar del i en fortsatt individuell mobilitet.


Henrik Idermark, MRF


Framtidens skadeverkstad

Lennart och Rickard arbetar med affärsutveckling och projektledning skadeverkstad och kommer att guida oss in i framtidens skadeverkstad och vilka förändringar vi bör förbereda oss på.


Lennart Edvardsson,Volvo Car Sverige


Rickard Martinsson,Volvo Car Sverige


Lackering – från fabrik till verkstad

Sten har arbetat på Axalta (Standox, Spies Hecker, Cromax) och var en av färgleverantörernas representant i den senaste lackstudien. Utvecklingen inom billackering och lackmaterial går fort. Till exempel utvecklar biltillverkaren hela tiden sina lackeringslinor på fabrikerna mot andra metoder som påverkar för oss på eftermarknaden.


Sten Karlsson, Axalta, Akzo Nobel, PPG, BASF


Cirkulär bilplast

Hanna Ljungkvist Nordin har arbetat på IVL sedan 2012 och jobbade innan dess för Saab Automobile i fyra år. På IVL arbetar Hanna med hållbar konsumtion, avfallshantering och återvinningsfrågor, med fokus på fordon, elektronik, plast och textil. För framtiden hoppas Hanna Ljungkvist Nordin att både plast och elektronik i fordon återvinns på ett mer funktionellt sätt, så att man tar till vara värdefulla metaller och får bättre återvunna plastfraktioner.


Hanna Ljungkvist Nordin, Hållbar konsumtion och avfall, IVL


Bransch i förändring

Sven-Olof äger Circle K i Sannarp, Halmstad. Vid sidan av företagarlivet har Sven ett stort engagemang för näringslivsfrågor och varit engagerad i många år. Sedan våren 2019 är han ordförande för SME-kommittén och därmed vice ordförande i Svenskt Näringsliv. Sven är också sedan snart 3 år ordförande i MAF o även ledamot i MRFs förbundsstyrelse.
– Eftersom jag säljer bensin och diesel är miljöfrågan jätteintressant, ur dubbla perspektiv. Dels jobbrelaterat, men även som medmänniska på denna jord. En viktig uppgift är därför att se till att beslutsfattare, politikerna, får rätt underlag för att kunna fatta bra beslut när det gäller framtidens drivmedel, menar Sven.


Sven-Olof Gudmundsson, Cirkle K (Sannarps Bensin & Butik)


Fallgropar och juridiska misstag

David tar upp och resonerar om de vanligaste fallgroparna och misstagen som görs inom plåt och lack..

David Norrbohm, jurist på MRF


Möjligheterna med branschskola

Möjligheten att erbjuda elever utbildning på branschskolor är en försöksverksamhet som Skolverket har fått i uppdrag av regeringen att bedriva under perioden 2018–2023. Försöksverksamheten riktar sig till huvudmän för utbildning på ett yrkesprogram inom gymnasieskolan eller komvux och de branschskolor som Skolverket har utsett.

Maria Sjölin Karlsson


Varför gör folk som de gör?

Henrik Fexéus har ägnat de senaste 25 åren av sitt liv åt att ta reda på svaret genom att studera allt från psykologi och hypnos till marknadsföring och teater. I dag är han rankad som en av världens främsta kroppsspråksexperter och har sålt över en miljon böcker världen över. I hans underhållande och förbluffande föreläsning får du effektiva verktyg till skickligare social interaktion och ökad kontroll över din tillvaro..

Henrik Fexéus, Författare, mentalist  och programledare

 

Boende

Från och med 19 december bokas rum på Gothia Towers officiella bokningssida här – Vi kan dock inte garantera tillgång till rum.

 

Besök Automässan

Passa på att besöka Automässan 15-18 januari. Årets viktigaste mötesplats för fordonsverkstadsbranschen. Här hittar du det senaste inom verkstadsutrustning, reservdelar och tillbehör, plåt och lack. Under Automässan arrangerar MRF öppna seminarier samt finns på plats i egen monter.

Läs mer om Automässan här

Dela via mail

LACK-& SKADEKONFERENSEN 2020

Plåt och lack

Digital dag – 23 september

23 september kl 9.00-12.00 bjuder MRF och Wayke in till Digital dag - ett livesänt webbinarium....

Läs mer

Utbildning om elsäkerhet

I början av året inledde MRF, SFVF och Bil Sweden ett samarbete kring en gemensam branschstandard...

Läs mer

”Ämnet fanns inte när jag gick i skolan”

Grundutbildningen i elsäkerhetsarbete vänder sig till många målgrupper. Gemensamt för dem är att de kommer att...

Läs mer

Webinar 12 juni – Aktuellt för lack- & skadeverkstäder

12 juni kör vi webinar för er inom lack- och skadesektionen. Det handlar om marknadsläget och...

Läs mer
Visa alla