Medlemsförmåner

Ta en titt
på våra medlemsförmåner

MRF håller god kontakt med viktiga leverantörer till branschen. Några väl utvalda företag har vi skrivit avtal med, för att ni som medlemsföretag ska få ta del av unika produkterbjudanden och bra rabatter. Så utnyttja dina medlemsförmåner!
Treffco

Treffco är Sveriges enda kontrollorgan som är ackrediterat av Swedac för riskbedömning av tryckluftanläggningar. De tar det komplexa och resurskrävande arbetet i att leta upp, läsa, förstå och härleda alla de lagar och förordningar som styr när man använder tryckluft i sin verksamhet och hjälper er medlemmar med att utföra den lagstadgade riskbedömningen och upprätta ett korrekt riskbedömningsprotokoll. Kom istället direkt igång, snabbt och enkelt, med åtgärder av de eventuella avvikelser som påträffats vid riskbedömningen.

Treffco utbildar också företag i riskidentifiering, riskeliminering och säker hantering av tryckluft, både online och fysiskt på plats hos kunder. De har skapat säkrare anläggningar och verkstäder, minskade kostnader och färre olyckstillbud hos svenska företag sedan 1995.

Förmånliga priser för MRFs medlemsföretag
20% rabatt på ordinarie priser på Treffco’s alla utbildningar.
10% rabatt på ordinarie priser på Treffco’s ackrediterade riskbedömningar.

För mer information kontakta Johan Nilsson, johan.nilsson@treffco.se
046-30 61 53
https://www.treffco.se/


Läs om erbjudandet!
Logga Beonode

Ett samarbetsavtal har tecknats med Beonode för att kunna erbjuda fordonsverkstäder en ny generation tjänster. Tjänsterna kan användas före, under och efter verkstadsbesöket.

Med hjälp av en lättanvänd webbtjänst skickar du enkelt ett SMS med bild/video och kostnadsförslag, och hoppar över krångliga telefonsamtal. Kunden ger sitt godkännande med ett knapptryck, och du får svar direkt.

 • Mottagningsbevis, tilläggsarbeten och uppföljning via SMS eller e-post
 • Tydlig överenskommelse mellan kund och verkstad
 • Ökad tilläggsförsäljning
 • Sparar tid för verkstad och kund


Förmånliga priser för MRFs medlemsföretag

25% rabatt på utbildningar på plats
50% rabatt på utbildningar via webb och video

För mer information kontakta Roland Bäck, roland.back@beonode.se
070-203 96 34
https://beonode.se/sv


Läs om erbjudandet!
EcoTech logga

MRF har tecknat ett avtal med EcoTech, vars molntjänst består av flera funktioner som förenklar arbetet med ert ledningssystem. Det skapar enkla arbetssätt med allt på ett och samma ställe.

EcoTech molntjänst erbjuder:

 • Stöd för flera standarder samtidigt (tex ISO, GBV, Certifierad Verkstad)
 • Dokumenthanteringsfunktion, enkel hantering av rutiner, policys och redovisande dokument
 • Lagbevakning och lagefterlevnad
 • Hantera avvikelser och förbättringsförslag

MER INFO OCH PRISER

 

För mer information kontakta Hanna Wadsten, hanna.wadsten@ecotech.se
073-075 87 71
https://ecotech.se/vara-molntjanster/


Läs om erbjudandet!
Logga Wurth

Har ni kemikalier i er verksamhet? Då kan ni få hjälp med att skapa ett digitalt kemikalieregister i samarbete med Würth Svenska AB och EcoOnline. Kostnaden för en fast årslicens finns i 2 nivåer. Würth hjälper till att lägga upp systemet som er verksamhet vill ha det utan kostnad.

Würth erbjuder:

Denna tjänst är mer än en samling säkerhetsdatablad. Det är en användarvänlig och webbaserad lösning som ger dig en samlad översikt och bättre kontroll över alla kemikalier som finns i din verksamhet. Den omfattande kemikalielagstiftningen blir lättare att följa och förstå med denna lösning.

LÄS OM ERBJUDANDET

 

För mer information kontakta Ann Pedro, ann.pedro@wuerth.se
019-35 10 19


Läs om erbjudandet!

MRF vill göra det enkelt för medlemsföretagen att få tillgång till bra leverantörer för att kunna tillhandahålla lösningar för el-fordonsladdning, batterilagring och solcellslösningar. Detta för att kunna utgöra alternativ till en traditionell installation från nät och av nätleverantör för el.

Solkompaniets erbjudande till MRFs medlemsföretag:

 • 5 % rabatt på komplett solcellsinstallation
 • Paketrabatt om 8 % vid samtidig solcellsinstallation och laddinfrastruktur eller energilager (ej kombinerbart med andra rabatter)
 • Sex stycken Garo 22 kW laddplatser (exklusive montage)
 • Förstudie “elklar bilhandel” till specialpris 7 900 kr (resulterar i en lokalspecifik kartläggning av möjligheter samt förutsättningar och kostnader för en investering i solceller/batterilager och laddinfrastruktur).

För mer information kontakta Adam Bernunger, adam.berunger@solkompaniet.se
0725-48 79 69


Läs om erbjudandet!
circle200

MRFs drivmedelsavtal gäller på samtliga Circle K tankstationer i landet samt på INGOs automatstationer. Stationerna är anpassade för både personbil och tung trafik och 300 av närmare 800 är fullservicestationer som erbjuder drivmedel, biltvätt, kaffe och mat. Har ni inget företagskort idag, så är det hög tid att ansöka om ett och ta del av de fina rabatter som Circle K erbjuder MRFs medlemmar. Dessutom får alla kunder tillgång till en webbportal där man enkelt kan få uppföljning och statistik på sina tankkort.

Har ni redan ett företagskort och vill koppla på ert MRF-avtal så ringer ni kundservice på 08-429 63 00.

För MRF-medlemmar gäller följande rabatter:

 • miles 95: 32 öre /L
 • miles Diesel: 65 öre /L
 • Fordonsgas: 42 öre /kg
 • Etanol: 32 öre /L
 • Olja: 15 %
 • Trafikprodukter: 20 %

Här kan ni ansöka om Circle K-företagskort kopplat till MRFs drivmedelsavtal


Läs om erbjudandet!

KlarOK_logo
MRF vill göra det enkelt för medlemsföretagen att få tillgång till bra verktyg för att bland annat komma igång med Godkänd Bilverkstad eller liknade kvalitetssystem. KlarOK erbjuder ett webbaserat kvalitets- och ledningssystem som ger en enkel lösning på dokumentationskrav och strukturerad uppföljning. Systemet hjälper dig löpande med rutiner för personalmöten, interna stickprov, avvikelsehantering, avtalsarkiv, automatiska påminnelser och policys m.m.

Våra medlemsföretag får ett specialpris på KlarOK genom att ange en rabattkod

För MRF-medlemmar

Rabattkod: MRF-KLAROK-2019
Priset är 3 695 kr och 159 kr/månad (istället för ordinarie pris 4 995 kr och 249 kr/mån).

För mer information kontakta Karoline Olsson, karoline@klarok.se
079-313 58 14


Läs om erbjudandet!


QEM erbjuder utbildning/coachning/konsulttjänster för utveckling av verkstäder och personal. Företaget har mer än 20 års erfarenhet varav de senaste åren i princip uteslutande från fordonsbranschen men även med uppdrag från tillverkar-, importör- och återförsäljarleden i både Sverige och internationellt. Per Anderberg delar nu med sig av speciellt anpassade utbildningar inom verkstadsområdet.

MRF:S medlemsföretag erhåller 10 % rabatt på ordinarie priser på följande utbildningar anpassade för GBV, Godkänd Bilverkstad

För MRF-medlemmar

10 % rabatt på ordinarie priser på följande utbildningar anpassade för GBV, Godkänd Bilverkstad:

* Lönsam kvalitetsledning
* Effektiv process och rätt organisation
* Lagar, föreskrifter och andra förutsättningar för att bedriva verkstad
* Personalutveckling

För mer information kontakta Per Anderberg, per@qemconsulting.se
0587-259 40


Läs om erbjudandet!
Personalliggare

Fordonsliggare AB har en ackrediterad lösning som är väl beprövad sedan 2010, inte minst inom byggindustri. Vi tar sikte på att lösningen skall vara helt automatisk och administrationsfri. Vi kan nu erbjuda ett mycket förmånligt pris som ligger på ungefär halva priset jämfört med normal kostnad för personalliggare.

För MRF-medlemmar

Du behöver uppge koden MRF201807 när du beställer. Priserna går ned till nästan halva priset efter du matat in din MRF-kod. Beställning utförs på www.fordonsliggare.se


För mer information
Robertino 050-159 05 52
Louisa 050-159 05 39
info@entral.se

Läs om erbjudandet!
Personalliggare

MRF har tecknat ett samarbetsavtal med Movenium som är leverantör av digital personalliggare. Visma Entry är en komplett lösning för att möta Skatteverkets nya krav för personalliggare inom fordonsbranschen. Visma Entry är enkel att använda och du kan i realtid se arbets- och frånvarotimmar i din mobil, surfplatta eller dator. Applikationen kan integreras med befintliga lön- och affärssystem.

Förmånliga priser för MRF-medlemmar

10 % rabatt på ordinarie priser gällande mjukvaror på Moveniums tjänste- och produktutbud till MRF-företag.

För mer information eller beställning kontakta Movenium, Borislav Sinik, borislav.sinik@visma.com 
08-408 088 72

Läs om erbjudandet!

MRF erbjuder ditt företag en medlemsförmån på Life Visions digitala tjänster för smidig kommunikation med dina kunder. Kommunicera smidigt och enkelt via sms och e-postverktyg, ex vid serviceärenden och nybilslanseringar. LifeVision hjälper till i hela processen från bollande av idé till att bygga landningssidor och dra folk till hallen

Förmånliga priser för MRF-medlemmar

10 % rabatt på ordinarie priser till MRF-företag.

Har du frågor om LifeVision eller önskar beställa kontakta Andreas Desai, andreas@lifevision.no 
010-33 33 508

Läs om erbjudandet!


Personlig svarsservice erbjuder en rad olika tjänster, bland annat telefonpassning, bemannad webchatt och servicebokning.
De erbjuder sina tjänster till alla typer av företag men har nischat sig mot bilbranschen. Personlig Svarsservice hjälper bland annat företag med avlastning av inkommande telefonsamtal samt säkerställer att inga viktiga samtal eller inkommande affärer missas. Bemannad webbchatt ligger i tiden för bilhandeln och är ett bra sätt att fånga upp dagliga webbesökare och på så vis skapa bra leads till säljarna.

MRFs medlemsföretag har förmånliga erbjudanden och priser på Personlig Svarsservice tjänster.

MRF förmånskampanj – kontakta Personlig Svarsservice. Läs mer här:

Ta del av lanseringskampanjen som innefattar en månads kostnadsfri utvärdering av bemannad webbchatt och telefonpassning inklusive tillägget servicebokning.

Telefonpassning
Kostnadsfri utvärdering av telefonpassning.
(Gäller även tillägget Servicebokning).

Varför prova på?
• Få reda på antalet missade samtal
• Kvalité på samtalen vi fångar upp
• Framkomlighetsförbättring
• Statistik redovisas i slutet av perioden
• Antal servicebokningar gjorda ifrån oss
• Inget avtal skrivs så därmed ingen förutsättning för fortsättning förens överenskommelse har gjorts

Bemannad webbchatt
Kostnadsfri utvärdering av Bemannad Webbchatt

Varför prova på?
• Samhället digitaliseras i rask takt och fler kanaler krävs för att få in alla målgrupper
Ligger man i tankarna på chatt men inte har tid/bemanning så kan vi hjälpa till
• Ökad konvertering? Det vill säga antalet besökare på hemsidan till betalande kund
• Har man hög belastning på telefon så kan man styra en del frågor mot hemsidan

För mer information om Personlig Svarsservice olika tjänster och MRFs priser kontakta:
Kasper Bergqvist, Account manager.
08-588 970 13
kasper.bergqvist@personligtsvar.se
www.personligsvarsservice.se

Läs om erbjudandet!
SmartDNA

Stöldskyddsmärkning med DNA – SmartDNA®. Safe Solution AB erbjuder ett nytt unikt och patenterat säkerhetsskydd som har utvecklats i USA. SmartDNA® är omöjligt för brottslingar att tvätta bort, förstöra eller på annat sätt skydda sig emot. SmartDNA är inte giftigt eller hälsovådligt. Som företag kan ni jobba med SmartDNA på olika sätt. Två alternativ är följande.

 1. Ni kan själva DNAmärka er verksamhet, bildelar, maskiner och verktyg m m.
 2. Ni kan också erbjuda era kunder DNAmärkning vid leverans, service eller däckbyte som en extra tjänst.

Inget ligger väl bättre i tiden än stöldskyddsmärkning!

Safe Solution AB har öppnat en direktmail för MRF:s medlemsföretag att beställa SmartDNA® till rabatterat pris. Precis som det låter så handlar det om stöldskyddsmärkning med ditt personliga DNA hämtat från växtriket. Exempelvis DNAmärkta verktyg, fälgar eller däck som stjäls vid ett inbrott gör det möjligt för polis att snabbare spåra ursprunglig ägare. Det har också visat sig att märkdekalerna som medföljer avskräcker så pass att inbrotten i arbetsfordon märkta med SmartDNA sjönk med nästan 80 % inom ett år.

 

För produktinformation, priser och beställning, följ länken.

Se även personalerbjudandet, gäller alla anställda på företag anslutna till MRF.

För mer information och beställning av SmartDNA®, kontakta:
info@smartdna.se
www.smartdna.se/

Läs om erbjudandet!
CARFAX_200

Carfax är leverantör av fordonshistorik för begagnade bilar.  Fordonshistoriken omfattas bl a av, stulna bilar, skrotade bilar, antal ägare, bristfällig mätarställning, besiktningshistorik, import eller export med mera.

CARFAX-rapporten hjälper hundratals köpare av begagnade bilar att ta bättre köpbeslut varje dag. CARFAX tillhandahåller exklusiva biluppgifter från ett flertal länder och erbjuder den mest pålitliga fordonshistorik-rapporten.

– Att ha korrekt och omfattande fordonsinformation blir allt mer viktigt i takt med att handeln med begagnade bilar blir allt mer internationell. Vi har i tidigare nummer av vår branschtidning Motorbranschen också belyst problemen som kan uppstå när kriminella organisationer ger sig in i begagnathandel säger David Norrbohm, Jurist på MRF och fortsätter; – Det är därför viktigt för det egna företaget att verkligen veta mer om de begagnande fordon man har eller är på väg att ta in i rörelsen. Erbjuder man sedan kunderna att ta del av den information man har, vinner man kundernas förtroende och du som MRF handlare visar på en professionalism i branschen som attraherar begagnatköpare.

Carfax erbjuder 20 % rabatt på CARFAX DEALER PROGRAM och finnas tillgängliga för MRF:s medlemsföretag som coacher/utbildare av sina erfarenheter och kunskaper om ”bilhistorik”.

För mer information kontakta:
Mikael Halvarsson, Sales manager Carfax
m.halvarsson.se
www.carfax.se

 

Läs om erbjudandet!


Ikaros® Cleantech är ett miljöteknikföretag som hjälper sina kunder att minska/förhindra/hantera spill av farliga ämnen, samt miljö- och brandsäker förvaring. I tjänsteutbudet ingår konsultation, både telefonledes- och på plats hos kund – samt professionell riskbedömning, i vilken Ikaros® leder utvecklingen av den mest välutvecklade metodiken och systematiken för spillskydd. Som specialister på produktval hjälper även Ikaros® företag att minska kostnader, i synnerhet inom sorption, avtorkning, smörjmedel och avfettning. Även många räddningstjänster vänder sig till Ikaros®, för erkänt effektiva och miljösäkra produktval.
Ikaros® har över 7000 aktiva kunder i den Svenska och Finska tillverkningsindustrin, och genom samarbetet erbjuds nu MRF:s medlemmar tillgång till samma professionella stöd som våra största och mest välkända industriföretag.

MRF vill genom samarbetet med Ikaros göra det enkelt för medlemsföretagen att få rätt konsultation i miljöfrågor, säger Joachim Due-Boje, servicemarknadsansvarig på MRF. Kraven på verkstädernas hantering av spillavfall varierar idag från kommun till kommun. Oljeavskiljare är ett krav i samtliga kommuner, men vilken typ som krävs är inte alltid lika lätt att förstå. På flera orter har kommunen gjort nedslag på verkstäders golvbrunnar och med kort varsel tvingat till förändring. Görs inget då kan det snabbt resultera i att kommunen kommer ut och ”pluggar” din oljeavskiljare. Då gäller det att få snabb och professionell hjälp och det är här Ikaros kan kliva in med expertis, avslutar Joachim.

Medlem i MRF

Du har 10 % rabatt på ordinarie priser gällande Ikaros tjänste- och produktutbud. Ikaros erbjuder även MRF:s medlemsföretag 30 minuters fri, telefonledes konsultation (ordinarie pris 700 kr).

För mer information om Ikaros och deras produkter och tjänster, besök Ikaros hemsida. För support ring 040-54 22 50

Läs om erbjudandet!

 

Scandic_logo

Scandic Hotels har över 80 hotell i Sverige. Ska du resa i tjänsten eller privat och behöver övernattning har du rabatt på både rum och mötespaket som MRF-medlem.

Förmånliga priser för MRF-medlemmar

Som medlem i MRF har ni 10 % rabatt på Scandichotell i Sverige, Norge och Danmark. Ni erhåller även rabatt på mötespaket inom Sverige.
Vid bokning anges alltid MRF:s avtalsnummer – det får ni genom att kontakta Jeanette Edman på MRF. Maila eller ring 08-701 63 17.

För bokning, gå till Scandics webbsida www.scandichotels.se

Läs om erbjudandet!
Logotypskatteb
Skatterättsskydd

Som medlem i Motorbranschens Riksförbund kan vi erbjuda dig och ditt företag ett juridiskt skydd om du
har oturen att hamna i en tvist med Skatteverket, något som drabbar tiotusentals företag varje år.
MRF anslutna företag har rabatt på Skattebetalarnas Skatterättsskydd – en produkt framtagen just för att ge dig som företagare extra trygghet till en låg kostnad.

Skatterätt är ett expertområde som vi på MRF normalt inte har fokus på. Därför har vi skapat detta samarbete med Skattebetalarna.

Förmånliga priser för MRF-medlemmar

Som medlem i Motorbranschens Riksförbund får du nu möjlighet att teckna Skattebetalarnas Skatterättsskydd
för endast 995 kr ex moms per år (ordinarie pris 1 500 kr ex moms). Inga ytterligare kostnader eller självrisker
tillkommer. Anmälan sker genom att betala bifogat inbetalningskort.

Vi har också skapat ett samarbete som innebär att du som MRF medlem har möjlighet att få rabatt på annan
skattejuridisk rådgivning som kan vara aktuell, såsom generationsväxlingar, köp och försäljning av bolag. Som
medlem i MRF betalar du 1000 kr/timme istället för ordinarie pris som är 1500 kr/timme.

För mer information och beställning av Skattebetalarnas tjänster, kontakta:
Skattebetalarnas Förening
info@skattebetalarna.se
08-613 17 00 (vardagar 9.00-12.30)

Läs om erbjudandet!

wtw_logo_rgb_500px
Willis är marknadsledande i Sveriges inom försäkringsförmedling och riskrådgivning. De har 140 medarbetare varav 65 registrerade försäkringsförmedlare med olika kompetens och 16 heltidsanställda riskingenjörer. Den svenska verksamheten ingår i en av världens största koncerner för riskhantering och försäkringsförmedling, Willis Group Holding plc.
“På Willis möter vi kompetens, professionalism och engagemang”, menar många kunder.

En unik medlemförsäkring på många sätt

– Vi vill att våra medlemmar ska känna sig trygga i vetskapen om att de är rätt försäkrade. Därför har vi tagit fram en företags- och flytande försäkring som helt är anpassad efter våra medlemmars behov säger Tommy Letzén, VD på MRF och tillägger; – Gör som många av dina MRF-kollegor redan gjort, spara in på försäkringspremien och se över ditt försäkringsskydd för företaget. Willis erbjuder MRF en skräddarsydd, heltäckande och prisvärd medlemsförsäkring för såväl bilhandel som bilverkstäder.

Har du frågor om MRF:s medlemsförsäkring eller vill jämföra med din befintliga lösning, kontakta: Willis,
mrf@willis.com
08-463 89 10

Läs om erbjudandet!

 

Dela via mail

Har du egna förslag?

Kanske har du tankar och funderingar på andra områden eller företag som du tycker att MRF borde samarbeta med? Tveka inte att höra av dig till MRF. Mejla på jeanette@mrf.se eller ring 08-701 63 17