Rådgivning

Behöver du rådgivning?
Fråga oss!

MRF gör det du inte kan göra på egen hand. En av våra uppgifter är att vara rådgivare, i stort som smått. Vi är experter inom det som rör bilbranschen och dess företagande. Det kan handla om allt från hur du blir bättre på kundvård, till juridiska frågor.

Våra experter svarar på frågor om allt från gruppundantaget och allmän biljuridik till praktiska verkstads- och bilhandelsfrågor och tekniska föreskrifter. Fem av dessa är ledamöter i ARN, Alllmänna reklamationsnämnden.

Är du anställd på ett företag som är medlem i MRF kan du maila eller ringa till våra experter!

Välkommen med din fråga!

Våra experter


David Norrbohm
Förbundsjurist
david.norrbohm(a)mrf.se
08-701 63 00

Rådgivning inom kund- och leverantörsfrågor gällande konsumentjuridik, avtalsrätt, försäkringsrätt, skadeståndsrätt, konkurrensfrågor med mera. Har 25 års erfarenhet som jurist inom branschen. Har tidigare arbetet som jurist i åkeribranschen, försäkringsbranschen, på ARN och M Sverige

Klaus Silfvenius
Bilhandelsansvarig

klaus.silfvenius(a)mrf.se
08-701 63 14

Rådgivare i bilhandels- och återförsäljarfrågor samt tunga fordon. Har tät kontakt med återförsäljarföreningarna. Kan också hantera rent tekniska fordonsfrågor. Har en bakgrund inom Volkswagen-koncernen, både inom återförsäljare och importör, samt från tekniksidan i bussbranschen.

Joachim Due-Boje
Servicemarknadsansvarig
joachim.due-boje(a)mrf.se
08-701 63 38

Rådgivare inom servicemarknad. Bra som ”bollplank”, särskilt med problem eller missförstånd som kan uppstå i en kundmottagning mellan servicerådgivaren och kund. Lång erfarenhet som bilmekaniker med egen auktoriserad verkstad i 30 år, med fokus på kundvård.

Jan Olvenmo
Lack-och skadeansvarig

jan.olvenmo(a)mrf.se
08-701 63 21

Rådgivare i lack- och skadeföretagens ekonomi, avtal med försäkringsbolagsavtal, förhandling och juridisk rådgivning. Mer än 30 års erfarenhet inom lack, plast och skadereparationer och från skadesidan inom försäkringsbranschen.

Anders Östberg
Public affairs

anders.ostberg(a)mrf.se
08-701 63 16

Ansvarig för opinion och MRFs presskontakt

Dela via mail