Nummer 10 av Motorbranschen distribueras under vecka 41. Om du inte redan är abonnent, teckna en prenumeration du också, så får du ditt eget exemplar i brevlådan varje månad!KONSOLIDERING

Koll på två stora affärer

Nu i höst har två stora bilhandlare köpt upp kolleger. I båda fallen började diskussionerna i våras. Men det tar sin tid innan affärer går igenom. Konkurrensverket ska godkänna förvärven och i ett fall också en generalagent.

 


WORLDSKILLS

Här är vår VM-trupp!

Tre unga yrkesutövarna packar i dagarna för att bege sig till Förenade Arabemiraten och försvara våra verkstadsgrenar i Yrkes-VM. Vi var med en träningsdag då Frida Gustafsson coachade billackeraren Olle Karlsson som har legat i riktig hårdträning inför mästerskapen.

 


HÅLLBARHET

Doing well by doing good

Det ligger i tiden, det som kallas CSR och handlar om goda företagsgärningar – dela med sig av vinsterna, skänka pengar till välgörande ändamål och hitta hållbara värden för såväl miljön, samhället och företaget. Att bidra till en hållbar värld. Ofta är det lönsamt, det är själv vitsen.

 


STORMVARNING

Däcksäsong i antågande

Allt fler pratar om däcksäsongen med stirrig blick. Marcus Ek på Bilias däckcenter i Malmö berättar hur han möter anstormningen.

 


MILJÖZONER

Hur påverkar de begagnataffären

Vågar vi över huvud taget ta in äldre bilar som inbyten? Vi har pejlat stämningsläget hos sex återförsäljare inför de föreslagna miljözonerna.

 


MER POLITIK

Bonus malus riskerar bli snårigt
för handlarna

Den nya beskattningen enligt bonus malus-principen som sannolikt införs första juli nästa år kan bli ett riktigt tungvrickarproblem för bilsäljare som måste hålla reda på lapptäcket av gamla och nya regler.

 


RACING

A petrol head girl

Senaste STCC-säsongen har ett och annat ögonbryn höjts över ett stall med två kvinnor i depån. Vi träffade den ena, cupbilsansvarig och chefsmekaniker som precis avslutat sin fjärde racingsäsong.

 


KRÖNIKA I

När snålheten bedrar visheten

Vår återkommande krönikör Anders Parment låter lite som en sur motorjournalist i nästa nummer …

 


KRÖNIKA II

Service i jämförelse

”Än så länge har ingen verkstad, vad jag vet, börjat tvinga kunden att boka sin service via en app, för att sedan sitta hemma mellan åtta och fem och vänta på en servicetid …” Så skriver månadens krönikör som jämför några trista erfarenheter från övriga detaljhandeln med vår värld.

 


OPINION

Rör inte min bil

Svenskar älskar sina bilar och tror inte att vardagen skulle fungera särskilt bra utan dem. Det framgår av en opinionsundersökning som vi redogör för.

VINN!

Vi lottar ut ett ballt väggur

Den här sköna retroklockan för väggen har ett högklassigt metallhölje i krom, välvd glasfront och ett precisionsurverk. Vi lottar ut ett exemplar i oktobernumret.


I OKTOBERNUMRET HINTAR VI OCKSÅ OM …

… en kanonfin rekryteringsmöjlighet via Arbetsförmedlingen
… vilket varumärke som ökar mest i Sverige i hela Europa
… en sextett bilnyheter i vasst urval
… hyrbilar som används som terrorvapen
… ytterligare ett miljöpris som har gått till en bilhandlare
… vilka bilar som klarar vinterbackarna bäst
… vilken handlare som har infört VR-teknik
… framsteg inom skolans område
… hur en läsartrio bedömer behovet av struktur
… hur en konsumenttrio handlar bil
… ett förhatligt litet ord som håller på att gå i graven
… vad som händer framdeles, vilka nya poster som besatts och som vanligt vilka som bygger nytt, säljer, köper och tar upp nya märken.


Vad vill du läsa i Motorbranschen? Tipsa oss gärna!


Tidningen Motorbranschen

Doing well by doing good

HÅLLBARHET!

Läs mer

EXPERTSVAR – “Hur beter man sig inför hotfulla kunder?”

Åtta läsarfrågor får distinkta svar av våra experter i nästa nummer. En bjuder vi på redan...

Läs mer

Motorbranschens oktobernummer

Nummer 10 av Motorbranschen distribueras under vecka 41. Om du inte redan är abonnent, teckna en...

Läs mer
Visa alla