Braksuccé för MRFs Plast-, Lack & Skadekonferens som arrangerades 2 februari på Clarion Hotel Stockholm.

Bilder från konferensen.

 

Läs mer och allt om konferensen och programmet här
Speciellt utformat medfoljandeprogram

 

Program

Framtidens roller på verkstaden

Louise Westman och Per Fredriksson, Kia Motors Sweden AB
Hur ser bemanningen ut på en verkstad i framtiden?

Louise Westman

Per Fredriksson


Digital bilbärgning

Mats Nilsson, Assistancekåren Sweden AB
För Assistancekåren är framtiden redan här med bl a digital kundinformation och ett helt nytt verkstadsregister till hjälp för bärgarna om krav och önskemål från främst försäkringsbranschen.


Kvalitetssäkra skadeprocessen, idag och imorgon

Mattias Knutsson, Volkswagen Group AB
Mattias berättar om arbetet med att ta ett helhetsgrepp om kvalitén för deras certifierade skadespecialister. Dessutom om anpassningar för att framtidssäkra skadeverkstaden gällande digitalisering, komplexare karosser med nya material, elbilar och annan ny teknologi.


Hur hanterar vi framtiden på verkstaden?

Johan Pettersson, Toyota Sweden AB
Som verkstadsutvecklare kommer Johan att beröra komplexiteten med dagens reparationer med hänsyn till teknik, reparationsmetoder och vikten av utbildad personal med kännedom och kunskap.


Ett varumärke som arbetsgivare

Jennifer Erdtman, Klöver Dam Marknadsbyrå
Jennifer är marknadsstrateg och föreläsare och har själv en bakgrund inom fordonsbranschen. Hon kommer att ge er verktyg så att ni blir attraktivare som arbetsgivare och kan rekrytera enklare.


Attraktiv skola, Attraktiv bransch

Anette Norinder, Transportföretagen
Anette arbetar som utvecklare för utbildning och arbetsmarknad i motorbranschen. I de projekt hon leder och medverkar i är målsättningen att öka kvalitén på gymnasieutbildningen.


Ingenting är omöjligt

Thomas Fogdö, f d utförsåkare
Thomas Fogdö var tidigare utförsåkare i Sveriges alpina landslag och vann världscupen i slalom 1993. I februari 1995 hände något som dramatiskt förändrade Thomas liv.


Rätt kompetens, rätt person, rätt tidpunkt

Martin Altås, Car-O-Liner Group AB
Hur viktigt detta är och vad man måste beakta, ska Martin, som arbetar globalt med certifiering och utbildning inom Car-O-Liner Academy, berätta för oss. Vem ska egentligen bestämma och ställa krav på vilken kompetens den anställde behöver?


Vem är nominerad?

Information om nomineringar till utmärkelser för bästa skadeverkstad, billackeringsverkstad och företag som utmärkt sig inom bilplastreparationer samt vinnaren av försäkringsbolagsenkäten.


Middag med underhållning

Läs allt om konferensen och programmet här
Medfoljandeprogram

 

Boende

Konferensen hålls på Clarion Hotell Stockholm där du också bor under konferensen. För att vi ska kunna garantera rum så måste du boka rum senast 15 december 2017 och endast via denna länk till hotellet här. Tillgång till rum eller pris garanteras ej om bokning görs på annat sätt eller efter detta datum.

 

Besök Autogloben

Passa på att besöka Autogloben 31 januari-1 februari 2018. Årets viktigaste mötesplats för fordonsverkstadsbranschen. Här hittar du det senaste inom verkstadsutrustning, reservdelar och tillbehör, plåt och lack. Under Autogloben arrangerar MRF öppna seminarier samt finns på plats i egen monter.

Läs mer om Autogloben här

LACK-& SKADEKONFERENSEN 2018

Kiki Öiangen, Koordinator

08-701 63 27

Henrik Idermark, MRF VIM

08-701 63 29

Plåt och lack

Motorbranschgala 8 november

8 november arrangeras den första Motorgalan på Berns i Stockholm. Det är en branschgala där framstående...

Läs mer

Full fart framåt för MRF VIM

MRFs molnbaserade, flexibla och branschanpassade affärssystem ViM, verkstaden i molnet, har lättat. Ny leverantör och utvecklare...

Läs mer

Arbetsmiljöbrister hos bilserviceföretag

Myndigheterna; Skatteverket, Jämställdhetsverket, Arbetsmiljöverket och polisen, har genomfört en samordnad razzia mot bilserviceföretag som verkstäder, rekondare...

Läs mer

Viktig information till MRF Pro-användare

MRF har sedan länge informerat användare av MRF Pro att systemet fasas ut och ersätts av...

Läs mer
Visa alla