Lyckad begagnatkonferens – BegBil-21

Årets begagnatkonferens - BegBil-21

Årets digitala begagnatevent genomfördes 18-19 november via livesändning från studio. Tack alla ni som deltog! Inom kort kommer vi att publicera bilder från eventet. Håll utkik!

Mikael Tornving, Moderator

Några föredragshållare

Att hitta talanger i en utmanande tid – hur ska vi lyckas?

Jeanna Tällberg, nyligen utnämnd till en av bilbranschens mäktigaste kvinnor kommer att prata om kompetensutveckling. Hon utmanade ledningsgruppen och satte jämställdhetsarbetet på kartan, på riktigt. Jeanna lanserade det omvända mentorskapet där alla chefer i ledningsgruppen har en mentor som är av annat kön/ålder/ursprung.

Jeanna Tällberg, Executive Vice President Human Resources, Haldex


Värdebaserad försäljning

Förtroende skapar försäljning. Men hur skapar man förtroende? Med över tjugo års erfarenhet av framgångsrik försäljning vägleder Bengt oss med vad vi kan göra rent konkret för att öka försäljningen i vår egen verksamhet. Fokus ligger på resultat och praktisk användbarhet.

Bengt Gejrot, föreläsare/utbildare värdebaserad försäljning


Vägen mot helt CO2-neutral fordonsflotta

Även Sofia finns med på listan över bilbranschens 100 mäktigaste kvinnor. Med stort driv utvecklar Sofia laget som tar hand om koncernens hållbarhetsresa, och kommer här berätta mer för oss om Volkswagens väg mot klimatneutral mobilitet.

Sofia Granfors, head of e-mobility, Volkswagen Group Sverige 


Vad händer med begagnat när åf blir agent

Vad innebär ett agentsystem istället för återförsäljarnät? Mercedes-Benz sa upp samtliga sina återförsäljare i Sverige och erbjöd dem agentstatus istället. Detta har nu rullat i drygt ett år. Hur ser det ut idag och vilka erfarenheter kan vi ta del av med fokus på begagnat?


Sven Claug, vd Mercedes-Benz återförsäljarförening


Arbeta smartare och effektivare

Missa inte Mannes föreläsning där du får tips om hur du med enkla medel kan effektivisera ditt arbete med dina dagliga verktyg såsom Outlook och Mobil. Efter genomgången kommer du kunna frigöra minst 30 min per dag tack vare dessa tips.

Mansur (Manne) Köyluoglu
Mansur (Manne) Köyluoglu, vd/effektivitetskonsult


Panelsamtal

Panelen består av ett par intressanta deltagare som har helt olika perspektiv på bilbranschen – allt för att vi ska kunna få en riktigt intressant dialog.

Sofia Granfors som driver Volkswagens elektrifierings- och hållbarhetssatsning, Sven Claug som varit med om resan från ÅF till agent, Petter Nordesjö som går mot strömmen och bygger ÅF-nät med ett nytt märke, Mats Eriksson som har ett heleuropeiskt perspektiv på vad som sker bakom gardinerna och Karin Olander som betraktar, granskar och ifrågasätter bilbranschen. Sofia Forsling, Head of Partnership på Wayke, betraktar, jämför och rådger i bilbranschen ur ett fysiskt och ett digitalt perspektiv. Med dessa deltagare vill vi diskutera vad som sker i branschen och vad vi tror om framtiden, allt från ägandet och handeln till bränslen, skatter och infrastruktur.

Här önskar vi ert deltagande i debatten, därför tar vi gärna emot frågor och tankar i förväg. Vi kommer även involvera er i direktsändning i det som panelen diskuterar.
Mejla frågor till klaus@mrf.se


Deltagare:

Petter Nordesjö, vd RSA Sverige
Karin Olander, fordonsreporter Dagens Industri
Mats Eriksson, koncernchef Axess Logistics
Sofia Granfors, head of e-mobility Volswagen Group Sverige
Sven Claug, vd Mercedes-Benz återförsäljarförening
Sofia Forsling, Head of partnership, Wayke

Petter Nordesjö
Petter Nordesjö, vd RSA Sverige
Petter och uppstickaren Maxus går mot strömmen med “old school” återförsäljarmodell för sin lansering av elektriska bilar i Sverige. Vad är anledningen till det?


Karin Olander
Karin Olander, prisbelönt fordonsreporter, Dagens Industri
Karin skriver om allt som händer i branschen. Både industrinyheter, provkörningar av nya bilar och mobilitetslösningar. Hon har bevakat den svenska och globala fordonsindustrin i 15 år först för Tidningarnas Telegrambyrå och sedan 2015 för Dagens industri. Mottog KAK-priset för bästa Motorjournalist 2016.


Mats Eriksson
Mats Eriksson, koncernchef Axess Logistics
Mats har lång erfarenhet av konsolidering och strukturomvandling inom fordonslogistik. Han har ett stort intresse av digitalisering och utveckling av en näringsgren som genomgår djupgående förändringar. Mats är även styrelseledamot i blockchainbolaget Vinturas och den europeiska branschorganisationen ECG.


Sofia Granfors, head of e-mobility, Volkswagen Group Sverige Sven Claug, vd Mercedes-Benz återförsäljarförening


Sofia Forsling

Sofia Forsling, head of partnership, Wayke


Huvudsponsorer för BegBil-21:
DNB och If

Här kan du läsa mer om DNB 

Här kan du läsa mer om If


Dela via mail

BEGAGNATEVENT 18-19 NOVEMBER

HUVUDSPONSORER FÖR BEGBIL-21

Bilhandel

AECDR nyheter från Bryssel 5/2023

Följ senaste nytt från MRFs lobbyorganisation - AECDR (Alliance of European Car Dealers and Repairers) i...

Läs mer

AECDR nyheter från Bryssel 4/2023

Följ senaste nytt från MRFs lobbyorganisation - AECDR (Alliance of European Car Dealers and Repairers) i...

Läs mer

MRFs enkät 2023

Motorbranschen är inne i en stor förändringsresa. Allt från försäljningskanaler, hur ofta vi servar våra fordon...

Läs mer

AECDR nyheter från Bryssel 3/2023

Följ senaste nytt från MRFs lobbyorganisation - AECDR (Alliance of European Car Dealers and Repairers) i...

Läs mer
Visa alla