Hitta våra medlemmar

Hej och välkommen!
Här nedan kan du söka på våra medlemsföretag. Skriv ditt sökord och tryck på enter för att söka. Klicka därefter på företagsnamnet för mer information.

Filtrera utefter

Ta del av allt vi på MRF gör, för att du ska vara i trygga händer.

En MRF-handlare
gör jobbet

Att köpa en begagnad bil ska vara enkelt. Det är det inte alltid, beroende på vem du köper av. Det kan vara svårt att som privatperson själv hålla koll på alla saker som ska vara rätt. Därför är det extra tryggt att välja en MRF-ansluten bilhandel för ditt bilköp. Där säljs alla bilar testade och körklara med varudeklaration, leveransvillkor och MRF-garanti. Och det enda du behöver tänka på är vilken bil du tycker bäst om att köra. Här kan du läsa mer om varudeklaration, leveransvillkor och MRF-garanti.

Bruka din bil
– förbruka den inte

Gör din bil mer hållbar genom att investera lite extra tid och engagemang i den. Ge den regelbunden service hos en MRF-ansluten verkstad så slipper du obehagliga överraskningar. Våra verkstäder erbjuder alltid den senaste tekniken, reperationsvillkor och garanti. Men du får också vårt personliga engagemang med hjälp att komma ihåg service och andra saker du behöver tänka på för att din bil ska må bra. Det tjänar du på i längden.

Bättre teknik,
färre förbud

Människan vill förflytta sig på bästa, möjliga och smidigaste sätt. Och för många är det sättet bilen. Så kommer det alltid att vara, vi kommer att fortsätta köra. Frågan är vad som kommer att få bilen vi kör att rulla. MRF arbetar brett för en mer hållbar och innovativ motorbransch. Det betyder investeringar för att skapa ny teknik, miljövänligare bränsle, färre utsläpp.

Branschens
trygga bilköp

Givetvis är målet alltid att köpare och säljare ska komma överens och att du och din bil ska få en bra och lång tid tillsammans. När du köper din bil från en MRF-handlare så får du garantier, leveransvillkor samt ett särskilt kundskydd. Det innebär att MRF ser till att du får den ersättning som ARN rekommenderar, om det trots allt skulle uppstå problem i efterhand.

Alltid i trygga händer

Titta efter MRF-dekalen på väggen när du lämnar in bilen. För att få sätta upp den och kalla sig för en MRF-verkstad så måste verkstaden följa vissa regler. Bland annat måste de se till att kontinuerligt vidareutbilda sin personal. På så sätt kan du räkna med att alltid bli erbjuden den allra senaste tekniken för just din bilmodell. Du vet alltså att du lämnar din bil i helt trygga händer.

Tryggt val

Titta efter MRF-märket hos din bilhandlare eller verkstad. Då vet du att din bil är i trygga händer. För att få sätta upp MRF-märket måste företaget följa MRFs leverans- och reparationsvillkor. Hittar du MRF-märket hos din verkstad eller bilhandlare så kan du räkna med en positiv erfarenhet.

SE HELA FILMEN HÄR

Att tänka på

  • Se till att alla överenskommelser anges i köpeavtalet.
  • Se till att du får med dig ett exemplar av varudeklarationen vid köp
  • Servicedokumentationen är viktig.
  • Om säljaren lämnar garanti, se till att du får garantivillkoren.

Har det uppstått en tvist?

Om en tvist mellan dig som kund och bilföretaget inte kan lösas genom förhandlingar, kan du inledningsvis vända dig till den kommunala konsumentvägledningen eller Hallå Konsument (Konsumentverket) www.hallakonsument.se för rådgivning.

Som medlem i M Sverige kan du få juridisk rådgivning, kolla här www.msverige.se för rådgivning.

Som kund har du alltid rätt att få din tvist prövad hos Allmänna Reklamationsnämnden (ARN). Tvister kan även prövas av allmän domstol. Närmare information om ARN och hur du gör en anmälan hittar du här: www.arn.se

KOM IHÅG-LISTA

  • Reklamera alltid till säljaren vid köp eller till verkstaden vid reparation
  • Ta kontakt med din lokala konsumentvägledning
  • Ta kontakt med Hallå Konsument
  • Ta kontakt med M Sverige
  • Anmäl ärendet till ARN om tvisten inte går att lösa med t ex en förlikning
  • MRF-företag följer ARNs beslut