Statistik med urval för begagnathandeln - MRF

Statistik med urval för begagnathandeln

Välkommen till MRF Power BI, som erbjuder försäljningsstatistik för begagnade bilar. Här har du möjlighet att göra körningar som visar hur dina märken utvecklas jämfört med andra, per år eller per månad. Instruktioner hittar du längre ner på sidan. För MRF-medlemmar finns ytterligare urvalsmöjligheter – klicka för att få veta mer!

Så här använder du vårt statistikverktyg

  1. Här ser du hur ägarbytena utvecklas för ett år jämfört med ett jämförelseår. Du kan också titta på enskilda månader (månad 1 januari, 2 februari och så vidare)
  2. Tabellen visar resultatet av dina val för året och jämförelseåret.
  3. Bågdiagrammet visar om värdet ökat eller minskat. I exemplet visar markören att värdet minskats med 17,4% (100%-82,6%). Ligger markören i rött område innebär det en minskning. Är värdet mer än fördubblat syns inte markören.
  4. Välj ett år och ett jämförelseår.
  5. Månadsvärden för de år du väljer att jämföra.
  6. Ägarbyten över ett eller flera år, beroende på vald inställning.
  7. Filtrera på fordonstyp personbil och/eller lättlastbil. Detta filter påverkar alla tre diagrammen och tabellen. 

Typ av handel – definitioner

Nybilshandel är ägarbyten av bilar med ovanstående ålder där senaste ägare var ett företag som är en handlare som har auktorisation för att sälja minst ett bilmärkes nya bilar.

Övrig bilhandel är ägarbyten av bilar med ovanstående ålder där senaste ägare var en registrerade bilhandlare utan nybilsförsäljning, dvs de som enbart bedriver begagnathandel med bilar. Annan verksamhet kan finnas i verksamheten men inte försäljning av nya bilar.

Ej via bilhandel är ägarbyten av bilar med ovanstående ålder där senaste ägare var en privatperson eller ett företag som inte är registrerat för bilhandel. Taxi, hyrbilsbolag och leasingbolag ingår också i denna kategori.

Avancerad statistik för MRF-företag

Den avancerade statistiken ger stora möjligheter att söka data på detaljerad nivå. Du kan gå in på enskilda märken och se hur de har sålts mellan olika län, du kan se inom vilken typ av handel det har skett – bland mycket annat!

Gör så här för att få tillgång:

Hamnar du på startsidan för mrf.se när du klickar på länken? Då är du inte inloggad. Gör något av följande:

Presentera statistiken på ditt sätt

I MRF Power Business Intelligence kan du göra olika grafiska presentationer av statistiken för begagnathandeln med bilar som är 6-120 månader.

Statistiken bygger på grunddata för ägarbyten registrerade i Transportstyrelsens databas. Dessa data är filtrerade av Vroom.


Vid frågor kontakta

Klaus Silfvenius, bilhandelsansvarig MRF
Skicka ett mejl till Klaus