MRF (Motorbranschens Riksförbund) är organisationen för den seriösa delen av bilbranschen, såväl inom handel som service och verkstad. Vi ställer höga krav på dem som är medlemmar hos oss, detta gäller inte minst affärsmannaskap, miljö, kvalitet och kompetens.

Medlemmar

Vi har cirka 1 500 medlemmar runt om i hela Sverige – alla har förbundit sig att följa de krav och riktlinjer som vi ställt upp. Detta gäller exempelvis MRF-garantin och MRF:s kundskydd. Vill du veta vilka företag som är medlemmar hos oss så kan du klicka på sök MRF-medlem.

Våra affärsområden

Bilbranschen är stor och omfattar många typer av företag. För att kunna ge bästa möjliga support och stöd har vi flera specialiserade affärsområden:

» Bilhandel
» Bilverkstad
» Plåt och lack
» Tunga fordon
» Bilplast

Rådgivare i bilbranschen

Våra medlemmar får kostnadsfri rådgivning i olika frågor som rör deras verksamhet. Det kan vara tvister med kunder (konsumenter och näringsidkare), leverantörer, försäkringsbolag och myndigheter. Ibland kan det givetvis vara fråga om rådgivning i förebyggande syfte. Vi genomför utbildningar inom bilhandelsjuridik, verkstadsjuridik, plastreparationer och kundvård.

Vi driver bilbranschens frågor

En av våra viktigaste uppgifter är att driva opinion inom frågor som påverkar vår bransch. Vi är remissinstans för bilbranschen och har ett omfattande kontaktnät och jobbar aktivt med att påverka myndigheter och beslutsfattare. Vi gör det företagen inte kan hantera på egen hand.

Läs mer om MRF:

Våra senaste nyheter

MRF PÅ VÄG… Karlstad nästa

Kom & träffa MRF! Vår Sverigeturné fortsätter under hösten. Vi vill träffa dig som jobbar på...

Läs mer

Tullängsgymnasiet blir Motorbranschcollege

MRF var med och hyllade Tullängsgymnasiet i samband med certifiering för Motorbranschcollege. En mycket stolt rektor...

Läs mer

Ny penningtvättslag

Den 1 augusti 2017 började den nya penningtvättslagen att gälla. Genom den nya lagen ställs betydligt...

Läs mer

Din skola kan bli Motorbranschcollege

Din gymnasieskola kan bli ett Motorbranschcollege, MBC. Motorbranschens Yrkesnämnd, MYN, har redan certifierat en skola, Jämtlands...

Läs mer
Visa alla