En privat episod från i fredags - MRF

En privat episod från i fredags

Min gamla trotjänare Blånos, som är en Toyota Camry från -98, tog sig härförleden igenom, det som skulle bli hennes sista besiktning, med två tvåor. Det var ett krängningshämmarstag och en kärvande dragkrok, vilket jag naturligtvis åtgärdade och för säkerhets skull bytte jag bromsskivorna som började bli lite slitna också.

Vid ombesiktningen i fredags var besiktningsmännen och -kvinnorna väldigt omsorgsfulla och började knacka och banka i Blånos underrede så att det kom vätska ur en bromsslang. Sedan hittade de ett pyttelitet hål på avgassystemet och tyckte att en registreringsskylt var för sliten. Slutligen smackade dom en körförbudsdekal på framrutan och sa strängeligen till mig att antingen ringa bärgare eller lämna in bilen hos den angränsande Mekonomenverkstaden som inte hade tid med Blånos förrän tidigast om en vecka.

Så där stod vi, Blånos och jag i lunchrusningen i fredags …

Jag stoppar där.

Blånos är lagad igen nu, av min ordinarie eminenta verkstad. Men jag får inte köra henne för den nya registreringsskylten från Transportstyrelsen har inte kommit än. Det är körförbud på grund av att den gamla är lite sliten och det skulle kunna kosta mig körkortet att köra omkring så.

Ing-Cathrin