30 procent fler bilplastreparatörer

Mellan 2013 och 2015 har antalet bilplastreparatörer, verkstäder, ökat med drygt 30 procent, från uppskattat 270 till inventerade 430 stycken.

MRFs Bilplatsteknik-koncept är dominerande på marknaden med ca 65 procent (267 stycken) av alla reparatörer anslutna till konceptet. Under 2014 reparerades ca 250 000 plastdetaljer och under skedde en volymökning med 4,5 procent upp till 260 000 detaljer, rapporterar MRFs Lack och bilskadesektion.

Största reparationsvolym hade under 2015 RM Bilservice i Lidingö, medan Örebro Billackering hade den största volymökningen under året.

Sverige är världsledande inom bilplastreparationer inte minst tack vare det branschgemensamma utvecklingsarbetet inom Bilplastforum

Dela via mail

Bilplast

MRFs försäkringsbolagsenkät – presentation 20 februari

Lack- och skadeföretagen har sagt sitt om affärsrelationen med de betydelsefulla kunder som försäkringsbolagen är. Resultatet...

Läs mer

Bumper – bildelar blir exklusiva möbler

I ett helt unikt projekt omvandlas plast från bilens stötfångare till exklusiva stolar och bord. Uttjänta...

Läs mer

MRFs vd har ordet

MRFs vd Tommy Letzén har ordet.

Vart är vi på väg? Lika mycket som det är en koppling till ett känt TV-program lika mycket är frågan kopplad till osäkerhet och förändring i omvärlden. Kanske med en travestering om att det är på väg.

Visa alla