BoJo utbildningspartner inom BPT

Sedan 2014 är BoJo i Mjölby utbildningspartner åt MRF:s bilplatstteknik-koncept, BPT.
bojo

BoJo är en etablerad utbildare inom motorbranschen med uppdrag åt bland annat generalagenter och myndigheter – som arbetsförmedlingen – inom i första hand plåt och lack men också rena teknik- och servicekurser.

Företaget finns sedan en tid tillbaka i nya lokaler invid Toyota Material Handling (tidigare BT). Där möter vi Jan Börtsell, utbildningsansvarig, och Roger Jonsson, utbildare inom lackering och bilplastteknik.

 

– Vi svarar för 8-10 kurser i bilplastteknik varje år. Kurserna är 3 plus 1 certifieringsdag och man bor på internat/hotell, inleder Jan Börtsell.

– Ett problem är att när det är högkonjunktur så har verkstäderna inte tid, men när det är lågkonjunktur så har de inte råd. Ett annat är att man skickar folk på AC-kurs när det AC-säsong respektive bilplastteknik när det är fullt med jobb på verkstaden, fortsätter Jan och tillägger att det många gånger är svårt med framförhållning i småföretagen.

 

Dela via mail

Bilplast

MRFs försäkringsbolagsenkät – presentation 20 februari

Lack- och skadeföretagen har sagt sitt om affärsrelationen med de betydelsefulla kunder som försäkringsbolagen är. Resultatet...

Läs mer

Bumper – bildelar blir exklusiva möbler

I ett helt unikt projekt omvandlas plast från bilens stötfångare till exklusiva stolar och bord. Uttjänta...

Läs mer

MRFs vd har ordet

MRFs vd Tommy Letzén har ordet.

Vart är vi på väg? Lika mycket som det är en koppling till ett känt TV-program lika mycket är frågan kopplad till osäkerhet och förändring i omvärlden. Kanske med en travestering om att det är på väg.

Visa alla