BoJo utbildningspartner inom BPT

Sedan 2014 är BoJo i Mjölby utbildningspartner åt MRF:s bilplatstteknik-koncept, BPT.
bojo

BoJo är en etablerad utbildare inom motorbranschen med uppdrag åt bland annat generalagenter och myndigheter – som arbetsförmedlingen – inom i första hand plåt och lack men också rena teknik- och servicekurser.

Företaget finns sedan en tid tillbaka i nya lokaler invid Toyota Material Handling (tidigare BT). Där möter vi Jan Börtsell, utbildningsansvarig, och Roger Jonsson, utbildare inom lackering och bilplastteknik.

 

– Vi svarar för 8-10 kurser i bilplastteknik varje år. Kurserna är 3 plus 1 certifieringsdag och man bor på internat/hotell, inleder Jan Börtsell.

– Ett problem är att när det är högkonjunktur så har verkstäderna inte tid, men när det är lågkonjunktur så har de inte råd. Ett annat är att man skickar folk på AC-kurs när det AC-säsong respektive bilplastteknik när det är fullt med jobb på verkstaden, fortsätter Jan och tillägger att det många gånger är svårt med framförhållning i småföretagen.

 

Dela via mail

Bilplast

Betygsätt försäkringsbolagen

Fortfarande finns möjlighet att svara på vår enkät om försäkringsbolagen. Det är lack- och skadeföretagens chans...

Läs mer

Kurser online i Kemiska arbetsmiljörisker

MRF arrangerar nu utbildningen i ”Kemiska arbetsmiljörisker” AFS 2014:43 (även kallad härdplastutbildning) som webbkurs där du...

Läs mer

Passa på att utbilda

MRFs kurser i bilplastteknik respektive elsäkerhet hos BoJo rullar på enligt plan. – Att vi kan...

Läs mer
Visa alla