Utbilda fler bilplastreparatörer

Det är viktigt att poängtera att behörigheten för MRFs bilplastteknik-koncept, BPT, är personlig och inte knuten till företaget.

Skulle reparatören sluta, så måste man utbilda en ny, eller rekrytera en redan behörig reparatör, för att kunna arbeta vidare inom BPT-konceptet.

Det påpekar Roger Jonsson, utbildare på MRFs utbildningspartner inom BPT, BoJo, samtidigt som han föreslår att det kan vara lämpligt att utbilda flera medarbetare samtidigt för att undvika att hamna i knipa. Det är bland andra Roger som deltagarna i MRFs bilplatsutbildning möter under de tre dagarna hos BoJo i Mjölby.

– Vi har deltagare som har arbetat med eller har erfarenhet av plastreparationer i allt från 20 år till en månad. De som går kursen är intresserade och motiverade, ännu har ingen kuggats, berättar Roger.

Han nämner att nya reparationsområden och tekniker tillkommer hela tiden. Detta för att möta en ökad efterfrågan både ur ett ekonomiskt och hållbarhetsmässigt perspektiv. Nu ingår strålkastarglas och en ny svetsteknik för stötfångare står på tur.

Enligt Roger är det viktigt att man som utbildad reparatör deltar i bilplasttekniks årliga Aktuellt-utbildningar för att ha sitt godkännande.

– Så länge som man går den återkommande utbildningen har man sin behörighet, vilket skiljer bilplast från AC där man måste förnya sitt certifikat vart femte år, avslutar Roger Jonsson.

Bokning av plastteknikkurser gör du via MRFs hemsida här

Dela via mail

Bilplast

MRFs försäkringsbolagsenkät – presentation 20 februari

Lack- och skadeföretagen har sagt sitt om affärsrelationen med de betydelsefulla kunder som försäkringsbolagen är. Resultatet...

Läs mer

Bumper – bildelar blir exklusiva möbler

I ett helt unikt projekt omvandlas plast från bilens stötfångare till exklusiva stolar och bord. Uttjänta...

Läs mer

MRFs vd har ordet

MRFs vd Tommy Letzén har ordet.

Vart är vi på väg? Lika mycket som det är en koppling till ett känt TV-program lika mycket är frågan kopplad till osäkerhet och förändring i omvärlden. Kanske med en travestering om att det är på väg.

Visa alla