AMV skärper kontrollen av plastverkstäder

Sätt dig in i det nya regelverket för arbete med kemikalier! Uppmaningen kommer från Roger Jonsson, utbildare inom lackering och bilplastteknik på BoJo.

De årliga kontrollerna som KBV utför av verkstäder anslutna till Bilplastteknik, BPT, visar på allt fler brister i arbetsmiljön när det gäller hanteringen av härdplaster. Brister som redan efter 1 juli 2017 kan innebära mycket kännbara ekonomiska sanktioner för företaget om de upptäcks av Arbetsmiljöverkets inspektörer.

– Idag har verkstäder som har brister ett halvår på sig att åtgärda dem för att få vara en godkänd plastreparatör inom konceptet. Är man inte godkänd, får man inte utföra plastjobb åt försäkringsbolagen, påpekar Roger Jonsson.

Men det var innan nya myndighetskrav på arbetsmiljön.

rogermedsug Roger Jonsson, utbildare inom lackering och bilplastteknik på BoJo

Enligt Roger satsar Arbetsmiljöverket, AMV, speciellt på inspektioner området hantering av kemikalier samtidigt som regelverket skärpts.

– Sanktionsavgifterna har en mycket kortare process än ett underkännande vid KBVs kontroll. Det är bara att betala sanktionsavgiften som kan uppgå till över 100 000 kronor, berättar Roger Jonsson. Han betonar vikten av att följa regelverken samt att gå de löpande Aktuellt-utbildningarna. Då är man i up-to-date som reparatör.

Bokning av plastteknikkurser sker via MRFs hemsida. Här bokar du

Enligt Roger Jonsson på BoJo ökar kraven på bilplastverkstäder när Arbetsmiljöverket skärper till sin kontrollverksamhet samtidigt som kännbara sanktionsavgifter införs.

 

Dela via mail

Bilplast

Betygsätt försäkringsbolagen

Fortfarande finns möjlighet att svara på vår enkät om försäkringsbolagen. Det är lack- och skadeföretagens chans...

Läs mer

Kurser online i Kemiska arbetsmiljörisker

MRF arrangerar nu utbildningen i ”Kemiska arbetsmiljörisker” AFS 2014:43 (även kallad härdplastutbildning) som webbkurs där du...

Läs mer

Passa på att utbilda

MRFs kurser i bilplastteknik respektive elsäkerhet hos BoJo rullar på enligt plan. – Att vi kan...

Läs mer
Visa alla