AMV skärper kontrollen av plastverkstäder

Sätt dig in i det nya regelverket för arbete med kemikalier! Uppmaningen kommer från Roger Jonsson, utbildare inom lackering och bilplastteknik på BoJo.

De årliga kontrollerna som KBV utför av verkstäder anslutna till Bilplastteknik, BPT, visar på allt fler brister i arbetsmiljön när det gäller hanteringen av härdplaster. Brister som redan efter 1 juli 2017 kan innebära mycket kännbara ekonomiska sanktioner för företaget om de upptäcks av Arbetsmiljöverkets inspektörer.

– Idag har verkstäder som har brister ett halvår på sig att åtgärda dem för att få vara en godkänd plastreparatör inom konceptet. Är man inte godkänd, får man inte utföra plastjobb åt försäkringsbolagen, påpekar Roger Jonsson.

Men det var innan nya myndighetskrav på arbetsmiljön.

rogermedsug Roger Jonsson, utbildare inom lackering och bilplastteknik på BoJo

Enligt Roger satsar Arbetsmiljöverket, AMV, speciellt på inspektioner området hantering av kemikalier samtidigt som regelverket skärpts.

– Sanktionsavgifterna har en mycket kortare process än ett underkännande vid KBVs kontroll. Det är bara att betala sanktionsavgiften som kan uppgå till över 100 000 kronor, berättar Roger Jonsson. Han betonar vikten av att följa regelverken samt att gå de löpande Aktuellt-utbildningarna. Då är man i up-to-date som reparatör.

Bokning av plastteknikkurser sker via MRFs hemsida. Här bokar du

Enligt Roger Jonsson på BoJo ökar kraven på bilplastverkstäder när Arbetsmiljöverket skärper till sin kontrollverksamhet samtidigt som kännbara sanktionsavgifter införs.

 

Dela via mail

Bilplast

MRFs försäkringsbolagsenkät – presentation 20 februari

Lack- och skadeföretagen har sagt sitt om affärsrelationen med de betydelsefulla kunder som försäkringsbolagen är. Resultatet...

Läs mer

Bumper – bildelar blir exklusiva möbler

I ett helt unikt projekt omvandlas plast från bilens stötfångare till exklusiva stolar och bord. Uttjänta...

Läs mer

MRFs vd har ordet

MRFs vd Tommy Letzén har ordet.

Vart är vi på väg? Lika mycket som det är en koppling till ett känt TV-program lika mycket är frågan kopplad till osäkerhet och förändring i omvärlden. Kanske med en travestering om att det är på väg.

Visa alla