Har inte branschen rullat ut Godkänd bilverkstad, GBV, innan årets slut kan det bli frågan om lagstiftning.

Konsument- och finansmarknadsminister Per Bolund var tydlig med att det kan bli aktuellt med ett politiskt ingripande om inte bilbranschen kan skärpa sig genom en självreglering avseende bilverkstadskvalitet.

Ministern deltog i en informationsträff kring branschens samlade kvalitetsarbete som SFVF arrangerade hos Upplands Motor tisdag 8 augusti.

Per Bolund, Konsument- och finansmarknadsminister

Efter att tagit del av branschinformationen kring kvalitetsstandarden GBV förklarade han att han var försiktigt positiv, men vill se resultat innan årets slut för att tålamodet, tilltron, inte ska ta slut för MRFs och SFVFs gemensamma arbete med kvalitetsstandarden.

– Sedan i våras har vi, MRF och SFVF, krokat arm med målet att så snabbt som möjligt få ut  GBV på banan. Vi känner att vi har pressen på oss. Under närtid förestår ett möte med tredjepartkontrollanterna samtidigt som vi för en dialog med Swedac kring dokumentet för Godkänd bilverkstad, säger MRFs Joachim Due-Boje.

Bilverkstad

Anmäl dig till yrkes-SM 2018

Nu bjuder Bilproffs in till nästa års Yrkes-SM i Malmö, 25-27 april. Yrkes-SM är en viktig...

Läs mer

Vill belysa teknikskifte på Autogloben

FVU, Fordonsverkstadsutrustarna, befinner sig – precis som MRF – i slutspurten på förberedelsearbetet inför Autogloben i...

Läs mer

MRF Toolbox – Praktiska råd till din bilverkstad

Nu är den här, MRF Toolbox! Här hittar du de vanligaste frågorna från våra medlemmar som...

Läs mer
Visa alla