Johan Holmqvist, bilhandelsansvarig på MRF, kommenterar augusti månads nybilsregistreringar.

Personbilsregistreringarna nådde i år den bästa augustimånaden någonsin, 29 915!  Ökningen i augusti blev 10 procent och hitintills i år är vi 4 procent över rekordåret 2016. Augusti blev den 43:e månaden av de 44 senaste med en ökning. Prognosen för personbilar 2017 är 375 000, vilket endast är 1 procent över rekordåret 2016.

För transportbilar hade vi i augusti en minskning med hela 17 procent. Förklaringen till den stora minskningen är att vi för augusti 2016 nådde all time high för alla månader när det för första gången någonsin registrerades över 5 000 transportbilar på en månad. En del i det rekordet var att det infördes nya regler den 1 september 2016, vilket gjorde att även en del osålda transportbilar tvunget behövde registreras. De 4 450 registreringarna tyder på en fortsatt stark marknad och hitintills i år ligger transportbilar 4 procent över rekordåret 2016.

Tunga lastbilar hade i augusti åter en stark månad med en ökning på hela 19 procent, ackumulerat 7 procent över fjolåret.

Se statistiken för augusti 2017 >>>

Johan Holmqvist UM
Johan Holmqvist
bilhandelsansvarig MRF
Tel 08-701 63 22
Skicka ett mejl till Johan

Statistik

Begagnatmarknaden – februari 2019

Varje månad kommenterar Lars Lieberg, bilhandelsansvarig på MRF, utvecklingen på marknaden för begagnade bilar.

Läs mer

Nyreg – februari 2019

På MRFs statistiksidor redovisas nyregistreringsstatistik när det gäller person- och transportbilar månadsvis och annan statistik som...

Läs mer

Februari dämpad men stabil

Lars Lieberg, bilhandelsansvarig på MRF, kommenterar februari månads nybilsregistreringar.

Läs mer
Visa alla