Din gymnasieskola kan bli ett Motorbranschcollege, MBC. Motorbranschens Yrkesnämnd, MYN, har redan certifierat en skola, Jämtlands Gymnasium Fyrvalla. Ytterligare två skolor, Tullängsgymnasiet och Edströmska Gymnasiet är klara för certifiering under september månad.


Att gymnasieskolan blir certifierad innebär att den får en kvalitetsstämpel, som visar att gymnasieskolans fordonstekniska utbildning uppfyller motorbranschens kvalitetskrav. Det långsiktiga syftet är att stärka och utveckla den fordonstekniska gymnasieutbildningen för att tillgodose det kompetensbehov som råder inom motorbranschen.

– Motorbranschföretags engagemang är betydelsefullt inom Motorbranschcollege. Det är genom ett starkt stöd från motorbranschens företag, som skolan får rätt verktyg för att kunna erbjuda eleverna en relevant utbildning för arbetslivets behov. Det är därför viktigt att många motorbranschföretag engagerar sig allt efter som skolor ansluter sig till MBC, säger Jonas Hehrne, projektledare för Motorbranschcollege.

Välkommen här att ansöka till Motorbranschcollege

Bilverkstad

Storsatsning av MRF på Autogloben

Nu är det knappt två veckor kvar till eftermarknadsmässan Autogloben och en storsatsning från MRFs sida....

Läs mer

Anmäl dig till yrkes-SM 2018

Nu bjuder Bilproffs in till nästa års Yrkes-SM i Uppsala, 25-27 april. Yrkes-SM är en viktig...

Läs mer

Godkänd Bilverkstad – nu sätter vi igång!

Arbetet med att starta upp Godkänd Bilverkstad pågår för fullt och nu visar vi broschyren med...

Läs mer
Visa alla