If & Folksam lånar ut bilar till skolor - MRF

If & Folksam lånar ut bilar till skolor

– Vi hoppas att det är en start på någonting bra som branschen gör tillsammans, där fler försäkringsbolag och andra branschaktörer kan bidra till ökad kvalitet inom gymnasie- och yrkesutbildningar för fordonsbranschen, säger MRFs vd Tommy Letzén och understryker hur viktigt det är att alla tillsammans arbetar för en attraktiv bransch med dagsfärsk kompetens i fokus för de framtida medarbetare som utbildas.

Annika Berglund, ansvarig för “Skador eftermarknad motor” på If, är den som sytt ihop lösningen.

– Vi kan inte lova något specifikt när det gäller tillgång till bilar, men vi ser mycket positivt på initiativet att utbilda på moderna fordon och vi stöttar detta initiativ på bästa sätt, säger Annika.

Rent praktiskt kommer systemet att fungera enligt principen att det är MRF-distriktet, eller skolan direkt, som framför önskemål om fordon till IFs ansvarige för inlösenavdelningen, Frank Berg, som sedan återkommer när objekt finns som passar in på önskemålet.

Nu meddelar även Folksam att de kommer att haka på för att hjälpa till med fordon.

– Diskutera hur ni som MRF-distrikt och enskilda företag lokalt kan bidra till kompetensöverföring till lärare, tillgång till litteratur och utrustning för att få ut mesta möjligt av den nya teknik som nu kan komma in på skolan, är Tommy Letzéns avslutande uppmaning.