Motorbranschen går för högvarv. Trots medvinden är inte allt gott, utan det finns specifika branschfrågor och utmaningar som kommer att avhandlas bland annat MRFs seminarier under Autogloben, 31 januari till 1 februari i Stockholm.


Enligt MRFs vd, Tommy Letzén, finns en central branschutmaning inför Autogloben. Den stavas framtida kompetensbehov.

Teknikutvecklingen i fordonen tillsammans med ökad informationsmängd från fordonen gör att helt nya kompetenser behövs för att kunna serva och laga framtidens fordon. Digitaliseringen av branschen gör också att nya aktörer tar plats och konkurrerar om såväl kunder som arbetskraft med rätt kompetens. Därför är det viktigt att branschen får 
insikt i hur branschens krav och kundernas krav eller förväntan ändras i allt snabbare tempo för att kunna agera framtidssäkrat, säger Tommy Letzén och refererar till Autoglobens seminarieprogram.

Till mässan har MRF satt samman ett seminarieprogram med åtta separata ämnen som vill visa på bredden av frågeställningen framtidens kompetenskrav.

– Seminarierna täcker ämnen från nya material och ny teknik via kundförväntan och myndighetskrav till hur man kan agera för att vara en attraktiv arbetsgivare. Förutom detta kommer MRF via sin monter visa på flera områden och produkter som vi jobbar inom eller med för bidra till att branschens kompetens, information och villkor.
Vi samlar allt under parollen ”För bilbranschens bästa”, där man vet att det finns en organisation att kontakta när man behöver råd och hjälp, säger Tommy.

Kolla in MRFs seminarieprogram under Autogloben här

 

Bilverkstad

Anmäl dig till yrkes-SM 2018

Nu bjuder Bilproffs in till nästa års Yrkes-SM i Malmö, 25-27 april. Yrkes-SM är en viktig...

Läs mer

Vill belysa teknikskifte på Autogloben

FVU, Fordonsverkstadsutrustarna, befinner sig – precis som MRF – i slutspurten på förberedelsearbetet inför Autogloben i...

Läs mer

MRF Toolbox – Praktiska råd till din bilverkstad

Nu är den här, MRF Toolbox! Här hittar du de vanligaste frågorna från våra medlemmar som...

Läs mer
Visa alla