Det är bra att vara med i MRF. Det är en trygghet både för oss och våra kunder. Så sammanfattar Per Eriksson, försäljningschef på den nya MRF-medlemmen Nordmarkens Motor i Värmland, fördelarna med att vara med i MRF.

Nordmarkens Motor är ny Opel-återförsäljare i Karlstad efter WAFAB. I knappt ett år har verksamheten varit igång i Autowåx tidigare lokaler på Bromsgatan. Anläggningen är ett märkesexklusivt och profilerat Opel-center med bilhall och serviceverkstad. Verksamheten har nio medarbetare varav tre inom försäljning och resterande sex inom servicemarknad. Flera av dem har dessutom en yrkesbakgrund med lång erfarenhet av märket, vilket innebär stora och värdefulla märkeskunskaper både på Opel och Saab, enligt Per Eriksson.

Sammantaget är det en stor investering som ägaren och Årjängsbon Urban Stockesjö har gjort i Karlstad. Sedan tidigare är han även Opel-handlare i Årjäng, där han startade upp 1986.

– Vi har strax haft öppet i ett år. 3-4 februari har vi 1-årskalas med öppet hus och olika kampanjerbjudanden. Hittills har det gått över förväntan – vi har sålt mer än 150 nybilar och ungefär lika många begagnade, vi öppnade ju med en tom bilhall så inbyten har kommit i takt med nybilsförsäljningen, berättar Per Eriksson och understryker hur viktigt det är med begagnat för att driva trafik till bilhallen.

Han berättar att det första året varit tufft, dels för att företaget var nystartat, dels för PSA:s förvärv av Opel och vilka konsekvenser – osäkerhet – som det kan ha för märket på marknaden.

– Vi startade från noll, men med en stark tro på märket. Bara att få det att snurra har varit arbetskrävande för alla och sedan beskedet om PSA. Nu rullar det på och vi tror starkt på PSAs förvärv, det är bra att en europeisk biltillverkare köper en annan europeisk biltillverkare. Redan finns ett plattformssamarbete mellan Peugeot och Opel, berättar Per Eriksson.

Vi hälsar Nordmarkens Motor i Karlstad välkomna till MRF.

Läs 142 skäl att vara med i MRF och våra medlemsförmåner

 

Bilhandel

Wayke – riktad nyemission

Nu tar Wayke nästa steg! Erbjudande till alla 350 aktieägare att teckna en post i den...

Läs mer

Ny mobilanpassad hemsida – till bilhandlare på Wayke

Nu kan du få en ny mobilanpassad hemsida – en helt ny och prisvärd lösning, framtagen...

Läs mer

Undvik registreringar 30 juni!

Undvik att ställa på fordon lördag den 30 juni. På grund av införandet av bonus malus-systemet...

Läs mer
Visa alla