Den europeiska samarbetsorganisationen för bilhandel och verkstad, CECRA, är sedan i höstas officiell partner till utmärkelsen av ”European startup prize for mobility”. Nu har de fyra första företagen under högtidliga former i Bryssel premierats med varsin ”award”.

I ett pressmeddelande berättar CECRA att närmare 500 startup-företag från hela Europa hörsammat inbjudan om att delta i utmaningen. Tio av dem valdes ut för att delta i en turné innefattande Europas största tech-event. Under dessa har de fått möjlighet att presentera sina idéer och planer för möjliga investerare, affärspartners och framtida kunder. Fyra av startups har nu fått ”finalpitcha” för utmärkelsens intressenter och press för att därefter premieras.

De fyra startup-företagen som premierats är:

Cocoli.fr
MaaS GLOBAL
Klaxit
CARGONEXX

Gemensamt för de främsta företagen, är att de rör sig sfärer som ”Urban mobility”, ”Multimodality” och ”Green Mobility”.

Skälet till att CECRA gått in som partner till startup-priset är att organisationen stöder innovationer och teknologi som skapar mer effektiv, kostnadseffektiv, säker, hållbar och uppkopplad mobilitet. Det ska även ses som en del av lobbyarbetet kring lika rätt till den fordonsgenererade datan.

Bakom ”European startup prize for mobility” står EU-parlamentet med stöd av privata intressen samt EU-kommissionen. Inte helt oväntat viktiga målgrupper för CECRAs, tidigare nämnda, lobbyarbete.

Opinion

Bensinpriset drev på Facebook-storm

När riktpriset för en liter 95-oktanig bensin gick över 16 kronor, då reagerade även gemene man...

Läs mer

Bensinpriset drev på Facebook-storm

När riktpriset för en liter 95-oktanig bensin gick över 16 kronor, då reagerade även gemene man...

Läs mer

Faktastyrd debatt kring diesel

Diesel och miljözoner. Det är två frågor som berör branschen i allra högsta grad, två frågor...

Läs mer
Visa alla