Den 25 maj 2018 träder den nya dataskyddsförordningen (GDPR) i kraft. MRF arbetar nu fram en uppförandekod en s k Code of Conduct, för fordonsbranschen, där syftet är att underlätta och säkerställa att företag inom branschen hanterar datauppgifter och lämnar information på rätt sätt. MRF erbjuder, i samarbete med Training Partner AB och Advokatfirman Lindahl samt flera DMS-leverantörer utbildning under en dag. Läs nedan om tid och plats för vårens kurser.

Tider för vårens kurser 

April: Fordonsdata 11/4, 12/4, 18/4, 19/4, 25/4
April: CDK 13/4, 20/4, 26/4, 27/4
Maj: Winassist 2/5, 3/5, 8/5, 9/5
Plats: Training Partner, Arlanda stad


Utbildningen ger en första grund i GDPR generellt och i MRF:s Code of Conduct, så att ni kan fortsätta driva ert GDPR-arbete när ni kommer hem. Deltagarna får en bra genomgång av GDPR och Code of Conduct, kopplat till diskussioner kring bilbranschens processer, flöden och olika IT-stöd. Under dagen ges också information från DMS-leverantörer om vilket systemstöd för GDPR som de tillhandahåller.

Läs mer om utbildningen här

Nyheter

Nya regler vid kontrollbesiktning

Den 20 maj inträder de nya reglerna vid kontrollbesiktning. TSFS 2017:54. Avgaskontrollen kommer då innebära faktisk...

Läs mer

TFFs undersökning av skadereparationer

Trafikförsäkringsföreningen, TFF, har för fjärde året presenterat utfallet för egna kvalitetskontroller av 1300 utförda reparationer.

Läs mer

2017, ett starkt och utvecklande MRF-år

25 april har MRF förbundsstämma. MRFs vd, Tommy Letzén, kan se tillbaka på ett år då...

Läs mer
Visa alla