Den 25 maj 2018 träder den nya dataskyddsförordningen (GDPR) i kraft. MRF arbetar nu fram en uppförandekod en s k Code of Conduct, för fordonsbranschen, där syftet är att underlätta och säkerställa att företag inom branschen hanterar datauppgifter och lämnar information på rätt sätt. MRF erbjuder, i samarbete med Training Partner AB och Advokatfirman Lindahl samt flera DMS-leverantörer utbildning under en dag. Läs nedan om tid och plats för vårens kurser.

Tider för vårens kurser 

April: Fordonsdata 11/4, 12/4, 18/4, 19/4, 25/4
April: CDK 13/4, 20/4, 26/4, 27/4
Maj: Winassist 2/5, 3/5, 8/5, 9/5
Maj: MRF VIM 21/5, OBS! Bokas på MRFs bokningssajt här
Plats: Training Partner, Arlanda stad


Utbildningen ger en första grund i GDPR generellt och i MRF:s Code of Conduct, så att ni kan fortsätta driva ert GDPR-arbete när ni kommer hem. Deltagarna får en bra genomgång av GDPR och Code of Conduct, kopplat till diskussioner kring bilbranschens processer, flöden och olika IT-stöd. Under dagen ges också information från DMS-leverantörer om vilket systemstöd för GDPR som de tillhandahåller.

Läs mer om utbildningen här

Nyheter

MRF PÅ VÄG, igen!

MRFs riksomfattande roadshow, MRF PÅ VÄG, med ny och viktig information från branschen och MRF rullar...

Läs mer

Bromsprovare uppfyller inte EU-standard

Sedan 1 maj 2017 gäller helt nya EU-föreskrifter för bromsprovare för tunga fordon. Såhär, snart 1,5...

Läs mer

Branschen och försäkringsbolagen om framtidens skadeverksamhet

Fredagen den 7 september träffades ett 30-tal representanter från försäkringsbolagen och från branschen företrätt av generalagenter...

Läs mer
Visa alla