Ett sätt för att stärka sin lönsamhet på en allt mer konkurrensutsatt marknad. Så sammanfattar plast-, lack- och skadesektionens Jan Olvenmo MRFs nya utbildning ”Ekonomi för verkstad”. Det är en ekonomiutbildning skräddarsydd av Bild & Runsten åt MRF och för motorbranschföretagen.

Ett sätt för att stärka sin lönsamhet på en allt mer konkurrensutsatt marknad. Så sammanfattar plast-, lack- och skadesektionens Jan Olvenmo MRFs nya utbildning ”Ekonomi för verkstad”. Det är en ekonomiutbildning skräddarsydd av Bild & Runsten åt MRF och för motorbranschföretagen.

Jan Olvenmo berättar att det är en utbildning i två steg. Det första steget tar upp grundläggande företagsekonomi, medan det andra speglar de ekonomiska sambanden, vad som händer om man arbetar med verkstadens ekonomi, effektivitet och för den delen även flöden.

– Kursen är helt ny, det första steget är grundläggande, medan det andra visar vilka konsekvenser och effekter som det första steget har. Man lär sig att förstå effekterna därute i verkligheten bättre, säger Jan.

– Enligt min mening är det en unik chans för medlemsföretagen, en chans för bättre lönsamhet och ökad konkurrenskraft som de borde ta, fortsätter han.

Han berättar att i steg 2 ligger läggs stor vikt vid de ekonomiska sambanden – därför måste man ha grundläggande ekonomiska kunskaper som ges i steg 1, eller att man har motsvarande erfarenhet, för att kunna gå den – samt hur lönsamheten främst påverkas av effektiviseringar.

– Det handlar mycket om ”Learning by doing” i steg 2. Har man gått kursen så lär man sig följa och förstå den ekonomiska utvecklingen för företaget. Anmäl dig nu, uppmanar Jan Olvenmo.

Läs mer och anmäl dig till kursen här

Jan Olvenmo, ansvarig plast-, lack- och skadesektionen på MRF
Skicka ett mejl till Jan

Plåt och lack

Ersättning för lackmaterial

Lackmaterialet har blivit dyrare. Lackstudien gjordes 2010 och lackeringsmaterialet har utvecklats mycket sedan dess.

Läs mer

Riktlinjer för skadeverkstäder rullar ut!

If samt Folksam ställer sig bakom den allra senaste versionen, utgåva 3, av den samlande broschyren...

Läs mer

Gå MRFs kurs ”Ekonomi för verkstad”

Ett sätt för att stärka sin lönsamhet på en allt mer konkurrensutsatt marknad. Så sammanfattar plast-,...

Läs mer
Visa alla