Ett och annat att finslipa efter viktig input från kursdeltagarna. Så summerar plast-, lack- och skadesektionens Jan Olvenmo den nyligen genomförda piloten inom vidareutbildning för bilplastreparatörer, hos BoJo i Mjölby.

– Det finns ett tydligt vidareutbildningsbehov. Vi hade många duktiga plastreparatörer på piloten, de kan sitt jobb men behöver lära sig att använda ytterligare arbetsmetoder. Vi ser att många limmar, trots att de kan svetsa, nu lyfter vi fram den metod ytterligare, säger Jan Olvenmo.

Han berättar att deltagarna arbetade två och två, vilket gav utrymme till både erfarenhetsutbyte och yrkesmässigt nätverkande. Deltagarna var från nästan hela landet.

– Det bästa för oss var den återkoppling som vi fick kring upplägg och innehåll. Den tar vi med oss till nästa kurstillfälle.

För pilotutbildningen svarade Anders Kling, MRF, Roger Jonsson, BoJo samt Jan Olvenmo.

Fotnot. Under veckan genomförs den första kursen i plastkännedom. Även denna är en pilot.

Bilplast

Vidareutbildningarna för bilplastreparatörer är igång

Ett och annat att finslipa efter viktig input från kursdeltagarna. Så summerar plast-, lack- och skadesektionens...

Läs mer

MRFs Bilplastreparationer – kolla film här

MRFs Bilplastreparationer Hör Janne & Anders berätta om bilplastreparationer – kolla filmen Anmäl intresse och … Läs mer

Bilplast inom tunga fordon tar form

Strax startar pilotprojektet inom plastreparationer av tunga fordon. Det berättar Jan Olvenmo, ansvarig för området hos...

Läs mer
Visa alla