Många vill bli plastreparatör

Intresset är fortsatt stort för att utbilda sig till bilplastreparatör. Vårterminens grundkurser hos BoJo Utbildningar i Mjölby – har varit och är – fulltecknade. Enligt examinatorn Anders Kling är kvaliteten på deltagarna genomgående bra och framför allt är de väldigt motiverade.

– Jag vill beskriva intresset som fortsatt stabilt. Så har det varit under flera år. Det är dels nya företag som vill reparerar plast, dels är det etablerade reparationsföretag som vill utöka eller behöver ersätta personal som slutat, berättar Anders Kling.

Anders framhåller grundutbildningens kvalitet. Alla deltagare följs upp och ges förutsättningar för att klara examinationen.
– Utbildaren anpassar sig till elevens förmåga, vilket är en styrka. Kul är att intresset bland eleverna är så stort att det inte ens tas några fikapauser, utan det jobbas på hela tiden!

Grundutbildningen är tre dagar plus en examinationsdag.
– Examinationen är inte enbart okulär, utan ser till helheten till hur arbetet utförts. Att arbetet är fackmässigt, att rätt material och metod används. Att det är ordning och reda på arbetsplatsen, som att den personliga skyddsutrustningen används på rätt sätt, berättar Anders Kling.
Nästa utbildningstillfälle är 25-28 juni, men den kursen är redan fulltecknad.

Höstens kurser finns redan att boka här

Dela via mail

Bilplast

MRFs försäkringsbolagsenkät – presentation 20 februari

Lack- och skadeföretagen har sagt sitt om affärsrelationen med de betydelsefulla kunder som försäkringsbolagen är. Resultatet...

Läs mer

Bumper – bildelar blir exklusiva möbler

I ett helt unikt projekt omvandlas plast från bilens stötfångare till exklusiva stolar och bord. Uttjänta...

Läs mer

MRFs vd har ordet

MRFs vd Tommy Letzén har ordet.

Vart är vi på väg? Lika mycket som det är en koppling till ett känt TV-program lika mycket är frågan kopplad till osäkerhet och förändring i omvärlden. Kanske med en travestering om att det är på väg.

Visa alla