Många vill bli plastreparatör

Intresset är fortsatt stort för att utbilda sig till bilplastreparatör. Vårterminens grundkurser hos BoJo Utbildningar i Mjölby – har varit och är – fulltecknade. Enligt examinatorn Anders Kling är kvaliteten på deltagarna genomgående bra och framför allt är de väldigt motiverade.

– Jag vill beskriva intresset som fortsatt stabilt. Så har det varit under flera år. Det är dels nya företag som vill reparerar plast, dels är det etablerade reparationsföretag som vill utöka eller behöver ersätta personal som slutat, berättar Anders Kling.

Anders framhåller grundutbildningens kvalitet. Alla deltagare följs upp och ges förutsättningar för att klara examinationen.
– Utbildaren anpassar sig till elevens förmåga, vilket är en styrka. Kul är att intresset bland eleverna är så stort att det inte ens tas några fikapauser, utan det jobbas på hela tiden!

Grundutbildningen är tre dagar plus en examinationsdag.
– Examinationen är inte enbart okulär, utan ser till helheten till hur arbetet utförts. Att arbetet är fackmässigt, att rätt material och metod används. Att det är ordning och reda på arbetsplatsen, som att den personliga skyddsutrustningen används på rätt sätt, berättar Anders Kling.
Nästa utbildningstillfälle är 25-28 juni, men den kursen är redan fulltecknad.

Höstens kurser finns redan att boka här

Dela via mail

Bilplast

Betygsätt försäkringsbolagen

Fortfarande finns möjlighet att svara på vår enkät om försäkringsbolagen. Det är lack- och skadeföretagens chans...

Läs mer

Kurser online i Kemiska arbetsmiljörisker

MRF arrangerar nu utbildningen i ”Kemiska arbetsmiljörisker” AFS 2014:43 (även kallad härdplastutbildning) som webbkurs där du...

Läs mer

Passa på att utbilda

MRFs kurser i bilplastteknik respektive elsäkerhet hos BoJo rullar på enligt plan. – Att vi kan...

Läs mer
Visa alla