Intresset är fortsatt stort för att utbilda sig till bilplastreparatör. Vårterminens grundkurser hos BoJo Utbildningar i Mjölby – har varit och är – fulltecknade. Enligt examinatorn Anders Kling är kvaliteten på deltagarna genomgående bra och framför allt är de väldigt motiverade.

– Jag vill beskriva intresset som fortsatt stabilt. Så har det varit under flera år. Det är dels nya företag som vill reparerar plast, dels är det etablerade reparationsföretag som vill utöka eller behöver ersätta personal som slutat, berättar Anders Kling.

Anders framhåller grundutbildningens kvalitet. Alla deltagare följs upp och ges förutsättningar för att klara examinationen.
– Utbildaren anpassar sig till elevens förmåga, vilket är en styrka. Kul är att intresset bland eleverna är så stort att det inte ens tas några fikapauser, utan det jobbas på hela tiden!

Grundutbildningen är tre dagar plus en examinationsdag.
– Examinationen är inte enbart okulär, utan ser till helheten till hur arbetet utförts. Att arbetet är fackmässigt, att rätt material och metod används. Att det är ordning och reda på arbetsplatsen, som att den personliga skyddsutrustningen används på rätt sätt, berättar Anders Kling.
Nästa utbildningstillfälle är 25-28 juni, men den kursen är redan fulltecknad.

Höstens kurser finns redan att boka här

Bilplast

149 skäl att vara medlem i MRF

En uppdaterad version! Vi har även till detta år gjort en sammanställning av vår verksamhet där...

Läs mer

Snart dags för plast, lack & skadekonferens

250 representanter från företag varav 210 ska vara med på jubiléumsmiddagen. MRFs årliga Plast-, Lack- och...

Läs mer

Kvalitet kräver systematiskt arbetssätt

En intressant talare på MRFs Plast-, lack- och skadekonferens är Christer Andersson, konsult på Real Consulting...

Läs mer
Visa alla