Den första pilotverkstaden för Godkänd Bilverkstad har rullat igång. Det är MRF-medlemmen Nordmarkens Motor i Årjäng och Karlstad.

Kolla filmen – Start av Godkänd Bilverkstad med Nordmarkens Motor


– Vi ser Godkänd Bilverkstad som viktigt för hela motorbranschen, det är det som ska göra skillnad för kunderna, att de får en seriös verkstad, en verkstad som uppfyller en minimistandard, säger Niklas Hammar, vd för Nordmarkens Motor som är Opel-åf samt har verkstadsauktorisation för Saab, Chevrolet, Isuzu, Suzuki samt Autoexperten allbilverkstad.
Det var MRFs Joachim Due-Boje som tillsammans med kontrollföretaget KBVs Thomas Engström rullade ut Nordmarkens.
– Vi har ytterligare en verkstad på gång. Det är Bröderna Karlssons Bilverkstad i Hässleholm. Förmodligen är det de som blir först ut som reviderad och klar för Godkänd Bilverkstad, berättar Joachim Due-Boje.

KBV är ett av fem hittills godkända kontrollföretag för årlig kontroll av Godkänd Bilverkstad.
– Jag vill säga att kontrollföretagen är på banan med Godkänd Bilverkstad. Nu är det verkstäderna som måste starta upp sitt arbete med att nå upp till kvalitetsstandarden, säger Thomas Engström.

Fr v Niklas Hammar Nordmarkens Motor och Joachim Due-Boje MRF

Bilverkstad

Motorbranschcollege tryggar personalbehov

Hittills är sju skolor med fordonsprogrammet certifierade som Motorbranschcollege, MBC. Men fler är på gång.

Läs mer

Tech Academy – nu med frågebatteri

Tech Academy är en digital och interaktiv utbildningsplattform med inriktning på fordonsteknik för såväl personbilar som...

Läs mer

MRF-företag pionjär i Euro Repar-kedjan

Nu etablerar fordonstillverkaren PSA sitt allbilverkstadskoncept, Euro Repar, på den svenska marknaden. Två verkstäder är redan...

Läs mer
Visa alla