Bröderna Karlsson Bilservice i Hässleholm är landets första ”Godkänd Bilverkstad”. Ägaren, Stefan Karlsson, är glad över att ha fått intyget efter godkänd årlig kontroll av KBVs kvalitetscoacher Thomas Engström och Per Fredriksson.


Redan för tre år sedan blev Bröderna Karlsson pilotverkstad för praktisk tillämpning och uppföljning av kvalitetsstandarden Godkänd Bilverkstad åt MRF och SFVF.

– Det känns mycket bra att ha genomfört den årliga kontrollen, och att vara först ut, inleder Stefan Karlsson, vd och ägare till verkstaden som har fem anställda; två bilskadereparatörer, en mekaniker samt två ”golvverkmästare”, och är auktoriserad för Mitsubishi och Hyundai.

– Vi fick krav på handlingsplan inom tre områden, men de avser endast detaljer. Sammantaget vill jag säga att Godkänd Bilverkstad är inget att vara rädd för, utan se det som positivt med att man får ordning på sina papper, även om man har det från början, fortsätter han. Stefan Karlsson med personal fick motta intyget, som gäller i ett år, och en blomsterkvast av MRFs Joachim Due-Boje efter godkänd årlig kontroll utförd av KBVs kvalitetscoacher. Kravspecen som är framtagen av MRF och SFVF är även ett bra verktyg för att öka och hålla koll på både kvalitet och lönsamhet avslutar Joachim Due-Boje.

På vår fråga om marknaden för tillfället, så svarar Stefan Karlsson att det råder en tilltagande ryckighet.
– Förr hade vi månader där vi visste att vi hade mycket att göra, och kunde planera verksamheten utifrån det. Så är det inte riktigt längre, utan perioder där man tidigare trott att det skulle vara en nedgång så har det blivit tvärtom – fullt upp att göra, säger han. Stefan berättar också att allbildelen krymper hela tiden till förmån för de märken som verkstaden är auktoriserad för.

– Det har pågått under några år, säger han.
Avslutningsvis berättar Stefan Karlsson att lokalmedia, tidningen Norra Skåne, uppmärksammat att Bröderna Karlsson Bilservice blivit Godkänd Bilverkstad.

Bilverkstad

KKVs rapport – försäkringsbolagens makt över bilen

Bilägarna styrs av fordonstillverkare och försäkringsbolag. Det skriver Konkurrensverket, KKV, i sin rapport ”Makten över bilen”....

Läs mer

Kraven i SERMI kan ingå i GBV

Allt fler verkstäder genomgår årlig kontroll för kvalitetsstandarden Godkänd Bilverkstad. Allra senast är det de båda...

Läs mer

Biljouren första GBV-verkstaden inom VW-ledet

Godkänd Bilverkstad är en vattendelare för branschen mot konsument – de seriösa verkstäderna med fokus på...

Läs mer
Visa alla