Finnvedens Lastvagnar testar plastreparationer

MRFs projekt med att öka andelen reparerad plast på tunga fordon tar ett rejält steg framåt. Detta när ett första ”skarpt” projekt inleds hos Finnvedens Lastvagnar i Växjö.

– Första steget är att utbilda bilplastreparatörer med fokus på plastreparationer på tunga fordon. Det är skillnad mellan plastreparationer på personbil och lastbil främst på grund av att man använder andra plastmaterial i, exempelvis, stötfångare. Vi inom MRF Bilplastteknik har tagit fram vilka material och metoder som man kan använda, berättar MRFs Jan Olvenmo.

Han förklarar att projektet hos Finnvedens avser reparationer på i första hand Volvo Lastbilar. Man kommer även och se om personbils tidslistan för plastreparationer går att använda inom

Dela via mail

Bilplast

MRFs försäkringsbolagsenkät – presentation 20 februari

Lack- och skadeföretagen har sagt sitt om affärsrelationen med de betydelsefulla kunder som försäkringsbolagen är. Resultatet...

Läs mer

Bumper – bildelar blir exklusiva möbler

I ett helt unikt projekt omvandlas plast från bilens stötfångare till exklusiva stolar och bord. Uttjänta...

Läs mer

MRFs vd har ordet

MRFs vd Tommy Letzén har ordet.

Vart är vi på väg? Lika mycket som det är en koppling till ett känt TV-program lika mycket är frågan kopplad till osäkerhet och förändring i omvärlden. Kanske med en travestering om att det är på väg.

Visa alla