Nu etablerar fordonstillverkaren PSA sitt allbilverkstadskoncept, Euro Repar, på den svenska marknaden. Två verkstäder är redan klara för den nya verkstadskedjan som startar 1 november. Dessa är JSK Autoservice i Täby och Einarssons Bil i Kungsbacka.

Tomas Einarsson är vd för Peugeot-återförsäljaren och MRF-medlemmen Einarssons Bil i Kungsbacka. Han ser Euro Repar som ett viktigt erbjudande för att vidga verkstadsaffären när antalet verkstadstimmar minskar på grund av generellt minskat service- och reparationsbehov på nyare bilar.

– Vi har bara servat och sålt Peugeot i Kungsbacka och när bilarna bara blir bättre och bättre innebär det att vi tappar verkstadstimmar. Vi har tittat på flera andra koncept, men vi tror att detta, Euro Repar, blir bäst. Det är en fördel i att vi rör i samma miljöer med beställning, garantiavdelning med mera, säger Tomas Einarsson om att vara en av två pionjärer.

Det är ingen hemlighet att PSA-koncernen har en strategi att vidga sin eftermarknadsaffär till att även omfatta andra märken än Citroën och Peugeot. Så sent som för två år sedan förvärvade PSA en majoritetspost i den europeiska verkstadsbokningsportalen Autobutler. Framför allt är det tre år och äldre personbilar av främmande märken som är intressant för det nya konceptet. Till dessa ska Euro Repar-delar användas, reservdelar från etablerade tillverkare med två års garanti. Målsättningen från PSAs sida är att Euro Repar ska etableras på 50 marknader, varv huvuddelen är i Europa. I somras annonserades att över 100 brittiska verkstäder redan anslutit sig till konceptet.

Bilverkstad

Krigsplacerad verkstad

Sveriges militära och civila krishanteringsförmåga ska förstärkas efter förändrad hotbild mot det svenska samhället. Som en...

Läs mer

Fondpengar till gymnasium i Värmland

Tre gymnasieskolor från fordonsprogrammet i Värmland har tilldelats bidrag från MRF-fonder. Skolorna är Årjängs gymnasieskola, Nobelgymnasiet...

Läs mer

Godkänd Bilverkstad vävs in i andra kvalitetskrav

Styrgruppen för Godkänd Bilverkstad, GBV, har mött representanter från återförsäljarföreningarna, ÅFF, för information och diskussion kring...

Läs mer
Visa alla