Ytterligare en verkstad har klarat godkänd årlig kontroll för Godkänd Bilverkstad samtidigt som ytterligare ett kontrollföretag tillkommit.Den nya verkstaden är Mora Karosseri och Motorverkstad, vilket innebär att i nuläget uppfyller tre verkstäder den nya kvalitetsstandarden Godkänd Bilverkstad som MRF och SFVF gemensamt arbetat fram för att slippa lagstiftning.

– Vi startade så smått när vi fick information om att Godkänd Bilverkstad skulle bli en branschstandard. Vi är en seriös verkstad och vill vara ett första val för kunder som behöver hjälp med bilen. Så det var ett naturligt steg att sätta igång arbetet med Godkänd Bilverkstad, säger han och tillägger att processen inte varit särskilt arbetskrävande. Det gäller dock att avsätta tid för att få det gjort, fokusera.

– Vi har jobbat på hela tiden med målet att vara en av de första, säger Daniel Sjögren, verkstadschef på Mora Karosseri och Motorverkstad.

Nu blev de nummer tre. Men först ut bland Mekonomen-verkstäder, vilket är nog så viktigt enligt Daniel Sjögren. Första verkstad att klara den årliga kontrollen för Godkänd Bilverkstad var Bröderna Karlsson Bilservice i Hässleholm, medan BilAkuten i Bollnäs var den andra verkstaden att uppnå kvalitetsstandarden.

Vidare är det klart att DEKRA är nytt kontrollföretag för Godkänd Bilverkstad. Det innebär att de verkstäder som redan idag är anslutna till deras kvalitetskoncept DVK, DEKRA Verkstadskvalitet – som bygger på opartiska stickprovskontroller av utfört verkstadsarbete – får tillgodoräkna sig stickprovskontroller utförda under 2018 för Godkänd Bilverkstad.

DEKRA godkända kontrollanter för Godkänd Bilverkstad, fr v Johan Hultman och Frank Schubert, DEKRA, samt Joachim Due-Boje, MRF.

– Vårt DVK innebär att verkstäderna får minst 5 kontroller per mekaniker och år av oss. DVK omfattar verkstadsarbeten
inom service, allmän reparationer och även skador. Dock innefattar inte skadeverkstäder av GBV i nuläget av vad jag förstått, säger Frank Schubert, VD DEKRA Quality Management och fortsätter:

– Vårt erbjudande att även vara en del av GBV riktar sig därför till de verkstäder som valt vårt DVK-koncept. Med DVK så får verkstäderna även en god uppföljning av allmän tillståndet i verkstaden inom olika områden av verksamheten.

Vi välkomnar gemensamt Mora Karosseri & Motorverkstad som ny Godkänd Bilverkstad och DEKRA som nytt, godkänt kontrollföretag.

Läs mer om kvalitetsstandarden här: https://godkandbilverkstad.se

Bilverkstad

Färska juridikböcker för verkstad & bilhandel

MRFs nya utgåvor av juridikböckerna är här - En för bilhandel och en för servicemarknad. Böckerna...

Läs mer

Kontrolluppgift på individnivå varje månad

Från och med 1 januari 2019 gäller de nya reglerna för dig som är skyldig att...

Läs mer

Fler uppfyller GBV och fler kontrollföretag godkända

Ytterligare en verkstad har klarat godkänd årlig kontroll för Godkänd Bilverkstad samtidigt som ytterligare ett kontrollföretag...

Läs mer
Visa alla