Kravet på en lägsta kvalitetsnivå på branschens verkstäder är viktigare än någonsin.

– Bilbranschen har strålkastarljuset på sig. Det handlar om branschens förtroende både mot bilägarna, konsument, media, myndigheter och de lagstiftande politikerna säger Joachim Due-Boje, ansvarig för verkstad hos MRF och den som tillsammans med SFVFs jurist Ulf Stefansson driver projektet Godkänd Bilverkstad från branschens sida.

Joachim påpekar att frågan är prioriterad både från MRFs och SFVFs sida. Senast 31 december 2019 ska verkstäderna ha påbörjat sitt arbete.

– Hittills har sju verkstäder klarat den årliga kontrollen, men vi vet att flera verkstäder är på gång att bli Godkänd Bilverkstad. Det är främst inom  de stora verkstadskedjorna. Vi hoppas också på att flera VW-verkstäder strax klarar den årliga kontrollen, säger han.

Joachim berättar att styrgruppen och nämnden för Godkänd Bilverkstad bjudit in återförsäljarföreningarna till ett informationsmöte och diskussion 20 mars.

– På dagordningen har vi en komplett presentation av Godkänd Bilverkstad för återförsäljarföreningarna och därmed det märkesauktoriserade ledet. Vi inleder med nuläge och därefter kommer vi bland annat att gå igenom hur kontrollerna genomförs, portalen, kommunikation, utmaningar för verkstäder samt vad det innebär om inte branschen lyckas med att genomföra Godkänd Bilverkstad – och vad är alternativet, säger Joachim.

I och med regeringsombildningen har ansvaret för konsumentfrågor flyttats från finansmarknadsminister Per Bolund, MP, till civilminister Ardalan Shekarabi, S.

– Bara för att vi har fått en ny ansvarig minister innebär det inte att handslaget som branschen tog med dåvarande ansvarig minister, Per Bolund, att Godkänd Bilverkstad försvunnit från agendan. Utan klarar vi inte detta på frivillig grund är hård lagstiftning överhängande, vilket måste ses som ett misslyckande för branschen, avslutar Joachim Due-Boje


Läs allt om Godkänd Bilverkstad på hemsidan godkandbilverkstad.se här

Godkänd Bilverkstad skall vara infört till 31 december 2019.

Joachim Due-Boje, ansvarig servicemarknad MRF
Skicka ett mejl till Joachim

Bilverkstad

Lagbrott inte en konkurrensfördel

Fordonsservice är en riskbransch för brottslighet kopplad till arbetslivet. Det menar Conny Svensson på Skatteverket och...

Läs mer

MRF gör omtag på Cecra

Frågan om SERMI, tillgången till bilens tekniska information avseende motorstyrning, säkerhet och stöldskydd, för icke märkesauktoriserade...

Läs mer

MRF Stockholm är Årets distrikt

MRF Stockholm är Årets Distrikt 2018. Beslutet om att belöna den ”nystart” som MRF Stockholm gjort...

Läs mer
Visa alla